Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


Başbakan Erdoğan yine gündem belirledi. Bir gazetenin yazıişleri müdürü gibi; tak manşeti atıyor. Gerisini bize bırakıyor. ‘Dindar nesil’de öyle bir şey oldu. Attı yemi, haber kanalları konuşsun diye. ‘Tarafsız Bölge’ de kaçırmadı. Ama anlaşılan Ahmet Hakan o kadar heyecanlıydı ki, yedi kişi birden çağırdı programa. Koca bir nesli yedi kişiyle konuşmaya, hem de “Bir reklam aramız var” molalarına zaman yetmedi. Ahmet Hakan da farkındaydı. “Siz az konuştunuz, son sözü size veriyorum” diyerek Prof. Dr. İştar Gözüaydın’a mikrofonu verdi!

Haberin Devamı

SENARİSTLER BAZI SAHNELERİ HUKUK DANIŞMANLARINA SORMALI
Avukat Fatma Dicle Keçeli üşenmemiş, bazı dizileri ‘hukuk’çu gözüyle izlemiş. ‘Adını Feriha Koydum’ bunlardan biri. Emir’in Feriha’yla nikah masasına oturmasına dikkat çekiyor Keçeli...
Emir’le Feriha’nın evlenmeden önceki prosedürleri nasıl gerçekleşti? Hiçbir ayrıntı verilmiyor. Bizde nikah masasına oturulur dağda, bayırda, çayırda... Ama bunlara ait ayrıntılar verilmez. Peki verilmeli mi? Seyirciyi bu tür ayrıntılarla boğmak gerekir mi? Bana kalırsa bu evlilik belgelerinin alınması üzerine bile hikaye yazılır. Hatta öyle iyi malzeme vardır ki, mahalle muhtarından resimli ikametgah alınması mesela öyle komik anlatılır ki...
‘Al Yazmalım’da da bir nikah vardı. Asiye, İlyas’tan ayrılmış Cemşit’le evlenmişti. Boşanmış bir kadının evlenmesi için 300 gün beklemesi ya da bu süreyi beklemek istemeyenlerin Sulh Hukuk Mahkemesi’den ‘iddet’ kararı alması gerekiyor. Mesala bu ayrıntı da senaryo içinde işlenemez miydi? Hatta belki de daha iyi olurdu.
Hukuk ayrıntıları senaryolar için iyi malzemedir, bu iki örnekteki gibi. Neden senaristler bunlardan yararlanmaz? Ben de bu açıdan Sayın Keçeli’nin notlarını paylaştım. Yapım şirketlerinin çektiği dizilerle ilgili hukuki durumlara karşı bir avukatı oluyor. Bu ayrıntılar için de onlara danışsalar fena mı olur?

REHBERiM

LENNON’IN KARANLIKTA KALAN ÖYKÜSÜ
John Lennon ‘Imagine’ diyerek belki de insanlığın sonsuzluğundaki hayali anlattığı için unutulmuyor. ‘Ustalara Saygı’ kuşağında ‘Lennon Çıplak’ filminde sanatçının biraz karanlıkta kalmış aile hayatına ışık tutuluyor. Efsanelerin bir adım ötede sokağın başında oturduklarını görmemiz açısından da önemli bir film. “Bizim komşumuzdu Lennon, annesiyle babası anlaşamazdı, o sokakta oynardı” kadar yakın olduklarını anlamak için. (CNBC-E /22.00)

Haberin Devamı

ATHENA ŞARKILARINI CANLI SÖYLÜYOR
Onları pek öyle konser performansıyla ekranda görmek mümkün değil. Bu açıdan Dream TV ‘Ana Sahne’ önemli. Canlı çalacaklar. Ekranda sadece reklamlarda dinledik. Bir de şöyle kendilerine çalarken görmek, sanırım hayranları için kaçırılmaz bir fırsat olacak. (22.00)

HAFTANIN POLEMİĞİ ÜZERİNE
‘Medya Mahallesi’nde bu sabah Milliyet yazarlarından Nuray Mert var. Yakın zamanda Ece Temelkuran’ın Habertürk gazetesiyle ilişkisinin kesilmesi üzerine değişik görüşlerde yazılar yazıldı. Taraflarından biri de Nuray Mert oldu. Özellikle Etyen Mahçupyan’ın, Temelkuran’ı sert bir dille eleştirdiği yazıya aynı sertlikte bir yazıyla cevap verdi Mert. Bir yerde ‘medya dünyamızın son hali’ üzerine de bir fotoğraf çekilecek bu programda. Ayşenur Aslan’ın yorumlarını da merakla bekliyoruz. (CNN TÜRK / 11.00)