Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

FOX’ta ‘Yol Ayrımı’ vardı. En son Şener Şen filmi... Ev ahalisi izledik, duygulandık. Eski günlere, sol rüzgarların günlerine hasretti belki de... Yazlık sinemaların ‘Arkadaş’ filmine özlemdi belki., Sınıf bilincinin kitapları beyazperdeye geldiğinde, nasıl da alkışlardık çekirdek de çitlerdik halbuki.... Saf duyguların, içten sözlerin filmlerinden kopup gelmiş gibiydi. Ne yapalım, biz de yaşlandık. Biz de eskide kaldık. İzlerken tüm bunlar aklımıza geldiyse, bir tutam gözyaşı da döküldüyse, varsın beğenmesinler. Hatta, “Ne rezil olmuş!” desinler.

Haberin Devamı

ÇARPIŞMA’DA BEKLENEN BU MU?
Televizyonun bizlere armağan ettiği jönlerden biri Kıvanç Tatlıtuğ kuşkusuz... Milyonlarca hayranı var. Uzun bir aradan sonra, yeni bir diziyle ekrana geldi. Beklenti tabii ki yüksek! ‘Alıp götürecek’ diye düşünülüyor. ‘Çarpışma’ son bölümüyle, total izleyicide 13’üncü sırada... AB’de ‘iyi’ dedikleri ise, 5’inci... Ve ‘geçer not’ dedikleri oranı bile tutturamıyor. Matematik hali böyle dizinin. Kendisi nasıl? Yeni bölümden sonra hareket olabilir.

Hannibal Lector masası
‘Muhteşem İkili’de profesör Yusuf Yıldırım’ın, tek başına koca masada yemek sahnesi vardı. Malum pek bir psikopat ağabey. Önünde kızarmış et, küçük dilimler halinde yiyor. Gözler bir başka dizinin sahnesine gidiyor. Hannibal Lector (Mads Mikkelsen)... Masa farklı tabii ki. ‘İdeoloji’ aynı diyelim. Psikopatların yemek yeme hali simgesi.

Bir tane filmini oynattınız mı?
Ayşen Gruda gitti. Bir kanal şu çok izlenen zaman diliminde bir filmini gösterdi mi? Ben görmedim. Başınız sıkışınca gelsin ‘Hababam’, gelsin’ Neşeli Günler’. Reklam gelirleri, en büyük sorun değil mi?