Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Shameless dizisinin yerlisi olacak haberi çıktığından beri bir tartışmadır gidiyor. “Bize göre sıra dışı bir dizi, nasıl uyarlanacak?” “Bizim ‘Utanmazlar’ nasıl olacak?” En yetkili isim Med Yapım’dan Fatih Aksoy’a sordum.

‘Türk olsalardı ne yaparlardı?’

‘Dadı’, ‘Tatlı Hayat’, ‘ Doktorlar’ ve ‘Umutsuz Ev Kadınları’ Med Yapım’ın Türkiye’ye uyarlanan ve çok iyi iş yapan dizileri. “Ben hep ‘Türkiye’de nasıl olur?’ diye düşündüm. Amerikalılar öyle yapıyor, peki bizde nasıl olur? Bu karakterler Türk olsaydı ne yaparlardı? sorularını kendimize hep sorduk” dedi Fatih Aksoy.

Haberin Devamı

‘Bizde alkolik baba yok mu?’

“Türkiye’de alkolik, esrarkeş baba yok mu? Annesi olmayan çocuklar yok mu?
Biz de bunu anlatacağız dizinin yerli versiyonunda” diyen Aksoy şöyle devam etti: “Bu projenin çok sağlam duygusu ve hikayesi var. Merkeze ana hikayeyi alıyoruz.

İngiliz toplumunun en alt kesimini anlatıyor. Biz de Türk toplumunun en alt kesimini anlatacağız.” Med Yapım’ın bugüne kadar başarılı yerli uyarlamalara imza attığı bir gerçek. ‘Umutsuz Ev Kadınları’nı beğenerek izlediğimi hatırlıyorum.

BİZDE ‘UTANMAZ’  YOK MU

Bu sefer ‘sert’ bir dizi var. Çekileceği haberi duyulduktan sonra tartışması da başladı. “Nasıl çekecek?” diyenlerin yanında “Aman çekmesinler” diyenler de var.

Hazal tamam

Hazal Kaya, şu anda dizide adı belli olan tek oyuncu. Fiona Gallagher rolünde. Ferhan Şensoy’un da adı geçti. “Hayır yok” dedi Fatih Aksoy.

EŞKIYA GİTMİYOR

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’, ara verince “Acaba kanal mı değiştiriyor?” diye söylentiler yayıldı. Dizinin senaristleri de tatile girmiş. Yani ekip
olarak kısa bir tatil yapıyorlar. Yeni dönem için senaryo çalışmaları da yapılmış.
Başka bir kanala gideceği yönündeki haberlere; “Dizi bir yere gitmez, bitecekse ATV’de biter” deniliyormuş. Yeni bölüm çekimleri de bu hafta başlamış.

MÜZİK VE KÜLTÜR KANALI

İnternette müzik gezintisi yaparken, Marcus Miller ‘Port Of Rotterdam North Sea Jazz Festival 2015’ konseri gözüme ilişti. Hollanda NTR televizyonu canlı yayınlamış. Çok önemli, bizim caz festivallerine bu isimler geliyor. TRT Müzik de yayınlıyor ama hani ‘bu kadar iddialı isimleri’ değil. Mesela Marcus Miller, geçtiğimiz yıl İKSV Caz Festivali’ne geldi. Konseri A Haber yayınladı. Böyle sürpriz durumlar da oluyor. Bu vesileyle daha önce defalarca dile getirdiğim hayalimi bir kere daha söyleyeyim; harbi bir müzik ve kültür kanalı.