Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Yeni Gelin’de Bella kuma olayına isyan ediyor. Hazar durumu şöyle özetliyor: “Bizim buralarda boşanma diye bir şey yok sevgilim. Eskisini bırakıp yenisini alamazsın.” Sonra abisinin durumunu anlatıyor: “Babam abimi aşık olmadığı biriyle evlendirdi. Adam 10 yıldır aşkını gizli saklı yaşıyor.

10 yıldır aşık olmadığı kadınla aynı yatağı paylaşıyor. Nazgül zamanla alışır. Hem bizim buralarda bunlar çok normal.” Bizim oralarda Nazgül aşık olmaya kalksa, kurşun adres sormaz ama! Sorsanız dizi cephesi, “Biz bunu eleştirmek için yazdık” der. Millet çok anlardı. “Demek oralarda öyleymiş, kadın da kabullenecek!” diye izlemiyorlarsa ne olayım!

Haberin Devamı

Hocam nedir bu sendika?

“Hocam 26 milyon çalışan var. Bunun 12.7 milyonu işçi. Sendikalaşma yüzde 12,18, AB’de yüzde 23’lerde. OECD ortalaması yüzde 17’lerde. Aslında sendika mevzuatımız var, işveren engeli mi yoksa bilinçsizlik mi?” NTV muhabiri Berfu Güven, Prof. Cenk Kılıç’a sordu 1 Mayıs’ta. Küresel sermayenin mutlaka parmağı vardır bu işte!

Takımı ileri taşımak

Bursa-Galatasaray maçında beIN Sports yorumcusu Necati Ateş: “Selçuk takımı çok ileri taşıdı.” İleriyi bıraktık, biraz öne taşıyabilseydi yıllarca...

Yaşamı tasarlamak

‘Bilinçli Yaşam Tasarımcısı’ kartvizitine rastladım 1AN TV’de. Takı tasarımcılığı gibi mi?

Hey gidi günler

“Kıbrıs’ta Denktaş neyse, Kerkük içinde Yahya Batur o.” ‘Savaşçı’ dizisinden not almışım, Albay Halil İbrahim Kopuz söylüyor. Nereden nereye!

Dakika bir gol bir

“Biz senin gerçek ailen değiliz. Senin asıl adın Zeynep” dedi ve kalp krizinden gitti baba. ‘Seni Kimler Aldı’ dizisi açılışı böyle yaptı. Lafı fazla uzatmadan konuya girdi. Samimi dizi. Evirip çevirmeden, damardan... Gerisini ‘total izleyici’ halletsin diyor.

KARE DONUNCA

Bu sahne ne anlatıyor?

Bilumum sınavlarda, psikolojik testlerde sorulabilecek kıvamda bir soru; “Sizce bu sahne ne anlatıyor?” FOX’ta yerli film ‘Günah Bende Mi?’den bir sahne...