Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Çember’, yerli dizilerin zayıf halkası, polisiye ve cinayet durumunu kotarabilmeyi başardı. İspatladı ve ikinci sezona başladı. İzlenme oranları ilk bölüm düşüktü. Ekranın bu alandaki tek örneği. Cumali Komiser rolüyle Olgun Toker de dahil oldu. Serhat Kılıç devam edebilseydi, bu ikilinin diziyi başka bir yere taşımaları sürpriz olmazdı. Hikaye iyi de, oyuncular nezninde diyaloglarının daha elle tutulur olması gerekiyor. İki saate yakın bir ilk bölüm çok fazla. Taşıyamaz onu söyleyeyim. Star TV’nin bu projenin arkasında durması lazım. ‘Total’ izleyicide pek karşılığını bulacağını zannetmiyorum.

Haberin Devamı

AB’de şansı daha fazla. Bir de ‘her bölüme misafir oyuncu’ sürprizlerine devam etmek gerek. Ben projenin, bu sene dedevam edip keyifle bitereceği kanaatindeyim. Sonra her bölüm, her hikaye, internet ortamında izlenir.

‘MASUAM’ BUNU HAK ETMEDİ

Blu TV’nin işi ‘Masum’un ilk bölümü Kanal D’de yayınlandı. Merak edip izlenme oranlarına baktım. Dizinin başlama saati 23.46 olarak not edilmiş.

‘Meraklıları izlesin’ saat dilimi. Total izleyicinin çekirdek çitleyip dizilerini tamamladığı saat. Nitekim 55’inci olmuş yüzde 0.95 reytingle. AB’de bu şartlara göre fena değil 20’nci, yüzde 1. 74’le... Açık kanalda oynadığı için diyorum tartışmasız en iyi dizilerden biri. Daha makul bir saatte, daha fazla iş yapardı.

TV8 YARIŞMALARINI BEKLİYOR

Eğlence kanalı olup ‘dizi’ sektöründen uzak kalmak ve alternatif işler yapma isteğinde olmak; zor ve yorucu bir iş. TV8, ‘Evlendirme programları’ndan ‘cast karakterler’le farklı iki dizi denemesi yaptı. Beklenen olmadı. Bir haftalık döküme baktım. Biraz ‘Recep İvedik 4’le kıpırdanmışlar. Düzenli olarak kanalın adının geçmesine vesile olan program, ‘Gerçeğin Peşinden’... Yani gündüz kuşağından geliyor.

Peki akşamları? İzleyici, Acun imzalı
yarışmaları bekliyor. Eğlence kanalı olmak çok zor. Bizim televizyon anlayışı; TV eşittir dizi. Şovu, eğlenceyi ve müziği özel kanallar unutmuş, seyircinin unutması da doğal...
Yeniden yaratacak olan TV8, sanırım uzun bir süre daha denemeler yapmak zorunda. Bildiğim, en çok film stoku bulunduruyor ve ona güveniyorlar. Bunun da getirisi arada bir çarpıp, dikkat çekmek olabilir. Kanal bu yıl da Acun’nun iki yarışmasını bekliyor.