Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Samanyolu Televizyonu’nda bir reklam gördüm. Yeni çıkan bir bisküvinin reklamı. Bir kız, blues eşliğinde “Hıımmm” diyerek, erotik bir halde yiyor. Bu reklamın, kanalın ‘yayın ilkelerine’ uyduğunu söylemek doğru olmaz. Bir tek ‘eğlence’ programı yok mesela bu kanalda. Bunu eleştiri olarak söylemiyorum. Saptama yapıyorum; demek ki, muhafazakârlık bir yere kadar. Reklam, para demek. Olsun biraz erotizme göz yumarız!


MEHMET ASLANTUĞ NE KADAR GÜLDÜRÜR?
Show TV’de yakında ‘Canım Babam’ ve ‘Karakol’ başlıyor. ‘Karakol’un fragmanları dönüyor. Amerikan polisiyesinin karakterlerini almış, isimleri ‘Ahmet’, ‘Ayşe’ şeklinde değiştirmişler. Daha önce TNT’de yayınlanacağı duyurulan, sonra Show TV‘ye geçen ‘Canım Babam’ın konusunda bir önyargımı dile getireyim; Mehmet Aslantuğ başrolde. Mehmet Aslantuğ ne kadar güldürür bilemem. Bu konuda çekincelerim var açıkçası.

BiN LADiN KONULU FiLMiN iSMi NE OLABiLiR?
Hollywood, Usame Bin Ladin ile ilgili hazırlıklıymış. ‘Ölümcül Tuzak / The Hurt Locker’ filminin yönetmeni Kathryn Bigelow, Ladin’in öldürülmesinden önce film üzerinde çalışmalara başladıklarını açıkladı. Bu filmin adı ‘Team 6’ olabilir. Team 6 Amerikan ordusunun en afilli askerlerinden oluşan özel birlik. Operasyonu da onlar gerçekleştirmiş. Evet filmin adı ‘Team 6’ olmalı!

KARAKTERE GÖRE SENARYO MU?
‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’de Ebe Nine araba kullanırken trafik kurallarına özen gösteriyor. Çağrı gelirse sağa çekip duruyor. Kerim’i emniyet kemeri takması konusunda uyarıyor. Ancak Avukat Münir ve Mustafa’nın cep telefonu konuşmalarının neredeyse yüzde 60‘ı sürüş anında oluyor ve kurallar ihlal ediliyor. Ne dersiniz yönetmen, karakterlere veya sempatilerine göre mi davranıyor?



REHBERiM
POLiSTEN ÖZÜR DiLEYEN ERGENEKON SANIKLARI KiM?

2000’li yıllara damgasını vuran ‘Ergenekon’da askerler kadar konuşulan polisler oldu. Ama emniyet her daim suskun kaldı. Ben tartışma programlarında hiç emekli polis görmedim. En son örnek, Başbakan’ın konvoyuna yapılan saldırı üzerine tartışmalar. Bir ‘terör uzmanı’ yorumcu vardı, o da telefonla bağlandı. Altında ‘Emekli polis-terör uzmanı’ yazan başka birini göremedim. Polis tarafında iki kişi vardır, onlar konuşur TV’de.
‘Büyük Takip’ terörle mücadelede emniyetin geldiği noktayı ele alıyor. Başlıklar arasından en ilginci polislerden özür dileyen Ergenekon sanıklarıyla ilgili bölüm. Görüntüleri ‘buzlanarak’ verilecek iki üst düzey görevlinin anlatacağı önemli şeyler varmış. Bu program şu anlamda önemli: Emniyet kendisini tüm eleştirilere kapadı. Satır aralarında en azından bu programda seyredenlere ipuçları verebilir. Yani emniyet de konuşmalı. Belki bu bir başlangıç olur. (TRT HABER / 20.50)

HÜLYA AVŞAR’ IN PAZARLAMA YÖNTEMi
TNT izleycisi çoğunlukla Amerikan dizileri ve filmlerini izleyenlerden oluşuyordu. Sonra TNT ‘çok izlenen kanallar’ gibi eğlencesi, şovu vs. ile genel yayın yapmaya başladı. Yeni bir izleyici kitlesi kazanmak öyle kolay değil. Fox mesela kaç senede bunu başardı?
Programların kendilerini göstermesi için ‘sansasyona’ ihtiyaç var. Bu işin yolu bu. Bu akşam ekrana gelecek ‘Hülya Avşar Show’ da bunu yapıyor.
Bu akşam Şef Batuhan Piatti’yi vitrine koyuyor. Kavga çıkacak, internet sitelerine düşecek, magazin haberi olacak. (23.00)