Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kalp Atışı’nda oynayan Öykü Karayel için ev ahalisi, “Bu kız hep aynı bakıyor. ‘Kuzey Güney’de de aynı şekilde oynadı. Hep soğuk ve mutsuz bir hali var” dedi. Ama gitmiş işte bu dizide, sadece dövüş olmamış. Devam edecekse, öğrenmesi şart. Gökhan Alkan’ın ameliyata elinin yatkın olduğu, bayılan hamile kadına yaptığı ilk müdahaleden anlaşılıyor. Rolüne uymuş. ‘Kalp Atışı’ şimdilik merak uyandıran karakterleriyle, ‘yazın izlenebilecek dizi’ olmaya aday. Ben ara ara bakarım.

Sıcaktan öleceksiniz!

Haber bültenleri, “Daha da sıcak olacak” ve “39 dereceye çıkacak” diyerek izleyeni psikolojik olarak bozuyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine çıkması var, bir de anormal anlatımla millete kafayı yedirmek. Aynen bunu yapıyorlar, reyting uğruna!

Haberin Devamı

Nihayet Galatasaray

Ev ahalisi, “Bir dizide Galatasaray bayrağını gördük, şükür” dedi. ‘Şevkat Yerimdar’da Selo çay ocağında.Şevkat Yerimdar Beşiktaşlı. Zaten dizilerimizin oyuncu, yönetmen
ve yapımcı katında Beşiktaş çoğunlukta. Sonra Fenerbahçe gelir. Böyle bir izlenim edinmişim.

Transferler kimden izleniyor?

Yaz dönemi futbol programlarının gözdesi, transfer haberleri. Mücadele, kimin daha geniş, kiminse daha ayrıntılı veriyor olması üzerine... TNS verilerine göre sıralama şöyle: ‘Transfer Günlüğü’ (Ersin Düzen-TRT Spor), ‘Transfer Raporu’ (Aykut İnce-A Spor) ve ‘Transfer Günlüğü’ (Nebil Evren-NTV Spor). Zaman zaman her üç programı da takip ediyorum. Sıralamayı merak ediyordum, böyle bir bilgi geldi.

TRT Çocuk’ta, sıralamaya girmeyen yok!

Dikkatimi çekti, TRT Çocuk çizgi film ve programlarının neredeyse tümü reyting sıralamasına giriyor. Geçtiğimiz perşembe baktım, 31’inci sıradan başlıyor TRT Çocuk ‘İstanbul Muhafızları’. Kanalın tam 21 programı, bu aralıkta sıralamada. 69 programın 21’i TRT Çocuk. Bu aralığa çocuk kanallarından sadece Disney Channel’ın iki çizgi filmi girmiş. Özetle, çocukların gözdesi TRT Çocuk.

KARE DONUNCA

Ne anlatmak istediler?

Malum havalar çok sıcak, boğulanların sayısı da artıyor. TRT, haberleri
bu görüntü eşliğinde veriyor. İzleyeni merak ettiriyor doğrusu.