Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tuba Büyüküstün “Emmy ödüllerine aday” diye duyuruldu. Emmy’de ‘Uluslararası’ diye yeni bir kategori ortaya çıkarıldı. Büyüküstün bu kategoride aday oldu. Amerikan dizi endüstrisi kendi ayağına sıkar mı böyle bir ödül vererek? Hayır.
Amaç dünyadaki diğer ülke dizi sektörlerinin önünü açmak mı? Hayır.
Peki nereden çıktı bu kategori?
Belki bir nebze olsun ‘Amerika dışındaki dizi sektörünü’ de elde tutmak. Böyle bir ödülün içine alarak onların ‘dünya çapında duyurulmasını’ sağlamak. Belki hoşa giderse ‘Amerikan tarzına’ çekmek.
Bu kategoriyle dizi sektöründe ‘Ortadoğu ve Balkanlar’da etkili bir çıkış yaptığı belirtilen ülkemize bir ‘pas’ atılmış oldu. Tuba Büyüküstün adına da karar verilmiş. Peki adaylar arasından seçilme şansı var mıydı?

RAKİPLERİN CV’LERİ DAHA İYİ
Hollandalı oyuncu Bianca Krijgsman ‘Yeni Dünya’ adlı televizyon filmi ile aradan sıyrılmış. Avrupa dizi sektörünün önemli ödülü ‘Europa 2013’te ödül almış.
Yani buraya Avrupa kıtasından onaylı en iyi oyuncu sıfatı ile gelmiş zaten, iyi oyuncu.
Tuba Büyüküstün acaba ‘20 Dakika’ dizisinde iyi bir oyunculuk mu sergilemişti? Büyüküstün başarılı bir reklam ve pazarlama ürünü ismi. Bana biraz öyle geliyor.
Hep ‘iyi senaristler’ ve ‘dizileri çok konuşulan yapım şirketleri’ ile çalıştı. Mesela aklıma geldi, neden Beren Saat aday gösterilmedi?
Belki seneye olur.

Haberin Devamı

ATV ASLINDA KİME ÇATTI?

YSK istedi, RTÜK ceza verdi...
atv’nin ağustos ayında yayınladığı ‘Başbakan ile Gündem Özel’ seçim ihlali sayıldı, ceza kesildi.
Yüksek Seçim Kurulu’nun her seçim dönemi televizyon kanallarına kestiği cezalar tartışma yaratmıştır. Belediye başkanlığı seçimlerinde YSK tam 51 ceza raporu hazırladı. Peki neydi ‘a nketlerin künye okunmadan verilmesi’?
RTÜK bunların 26’sında “Bir numara yok kardeşim” demesine rağmen, YSK “Hayır uygulayacaksın” diye diretmiş (20/03/214 tarihli yazımda).
atv’nin başına gelen ne ilk, ne de son. YSK istiyor, RTÜK uyguluyor ve benim bildiğim bu konudan da rahatsız.
Fakat bir diğer konu kanallar çok mu masum? Niye bu kadar çok ‘haber kanalı’ var? Mesela bu kanallar ne işe yarıyor? O ayrı bir konu....
atv isyan etti. “Hep bize mi ceza?” dedi. Ceza ‘herkese’ çıkıyordu. Sorun belki bu ‘ceza’ ile çözülecek bilemem.
Yani YSK’nın ‘Ceza vereceksin’ yaptırımı Atv Ana Haber Bülteni’nde gündeme getirildi. Enteresan bir RTÜK eleştirisi vardı.

KİMİN OYLARI İLE SEÇİLDİNİZ?
Haber metninde şöyle bir bölüm yer aldı: “AKP’nin oyları ile seçilen RTÜK üyelerinin, her fırsatta tek amacı milli irade ve demokrasiye saygı göstermek olan Turkuvaz grubuna saldırmasının ardında acaba ne var?”
atv RTÜK’e değil bu kurulda yer alan AKP kontenjanından üyelere yöneltti eleştirilerini... Mesaj açık: “Kimin oyları ile geldiğinizi unuttunuz, paralel dalgaya takıldınız...”
Bu cezanın ve yorumun ucu RTÜK başkanına kadar gider mi? Her yerde bir ‘paralel’ operasyon var. Acaba bir operasyon da RTÜK’ün ‘AKP’li üyelerine mi geliyor? Bu haber onun mesajı mı?