Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Star’ı uzun bir zaman diliminde; ‘çok izlenen zaman’ diliminde sırtlayan ‘Çarkıfelek’ pazartesi gününden itibaren 16.15’te başlıyor. Star’ın yeni dizileri devreye giriyor. Çarkıfelek ‘benden bu kadar’ diyor!


EMEKLİ VALİ HANGİ DİZİDE VALİ ROLÜNDE?
TRT’nin ‘Zoraki Başkan’ dizisinde vali rolünü oynayan Mehmet Çetin, Emekli Ağrı Valisi. Senaryo danışmanlığını da yapan Çetin, ısrarlara dayanamamış ve bu rolü kabul etmiş. Televizyonda sanırım bir ilklerden biri oluyor galiba.


MÜSLÜM BABA DA KÜRTÇE SÖYLEYECEK
TRT Şeş’te bayramın üçüncü günü bir sürpriz var... Cumartesi gecesi, saat 21:00’de ekrana gelecek Nilüfera Rengin programının konuğu Müslüm Gürses. Şivan Perwer’in ‘Cane Cane’ şarkısını söyleyecek. Nilüfer Akbal ise, Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül ve Tarkan gibi isimleri de ağırlamak istiyor. Bence kabul ederler. Açılım süreci!


REHBERiM

TRT’DE ÇOK ŞEY BEKLEDİĞİ DİZİLERDEN BİRİ BAŞLIYOR
‘Yerden Yüksek’te dizisi bu akşam başlıyor. ‘Adanalı ‘ ve ‘Türk Malı’ dizilerinin yapımcısı ve ‘Geniş Aile’ dizisinin senaristleri biraraya geldi. Yani ‘izlenme oranı yüksek’ yapımcı ve senaristlerden bakalım nasıl bir iş çıkacak? Fragmanlar ‘fena değil’ izlenimi uyandırdı bende. (21.00/TRT 1)


AKSİYON MACERA BUDUR
Kanal D, bayram boyunca ‘iyi iş yapan’ filmlerden bir demet sunuyor. Bu akşam ‘Büyük Hazine’ var. Filmde sizi hiç sıkmayan, yüksek tempolu koşuşturmaca aklınızı da peşinden sürükleyerek eğlenceli bir vakit sunuyor size. Heyecan dolu bir aksiyon-macera arıyorsanız buyurun (KANAL D/22.15)

BAYRAMDA YEDİ KOCALI HÜRMÜZ MERAKI!
Dün Star’da oynadı. Bugünde SinemaTV D-Smart 5’nci kanalda, Teledünya 11’nci kanalda ve aynı anda SinemaTV HD’de D-Smart 117 ve Teledünya 9’ncu kanalda izleyebilirsiniz. Büyük tesadüf desem! Yani Star’da kaçıranlar ve D Smart’ı olanlar için böyle bir şans bir daha gelmez! (21.00)

BiR HATIRLATMA
KOCA KAFALAR BAŞLIYOR

Kanal D’de yayınlanan ‘Koca Kafalar’ yeniden başlıyor. Pazartesi günü haber öncesinde. Geçen sezon da keyifliydi. Televizyonlarımızın renklerinden biri oldu artık.

OKURDAN
HAYAT AĞACI NE ALEMDE?

Ayça Erman’nın bir isteği var;
“Milliyet gazetesinin Cadde ekini zevkle okumaktayım ama televizyon sayfasında tasarrufa gidilmiş. Daha önceleri iki sayfaydı ve yabancı dizilere geniş yer ayrılırdı. TNT, CNBC-E ve E2 vs. Şimdi sadece yerli dizilere yer verilmekte. Ayrıca yayın akışı sayfasında üst kısımlarda programların resimleri yer alırdı. Bir de Hayat Ağacı dizisinin yıldızı Kelly Rutherford ile yapılan bir röportaja yer verilirse sevinirim. Kendisi ülkemize gelecek mi acaba? Ayrıca Hayat Ağacı dizisinin yıldızları şimdi ne yapıyor? Böyle bir haber yapılabilir.”
Televizyon sayfasının tek sayfaya düşmesi bizim elimizde olan bir şey değil. Yabancı dizilere ancak sezon başlangıcı ve finalinde geniş yer verebiliyoruz. Ben bundan böyla ara ara yabancı dizi magazinini köşeme taşıyacağım.