Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cem Yılmaz’ın, sahne gösterilerini bir araya getirdiği ‘CM101MMXI FUNDAMENTALS’ 3 Ocak’ta sinemalarda. Şu sıralar gösterileri TİM’de devam ediyor. Ve bilet bulmak imkansız! Film, vizyona girdikten sonra ‘stand-up’lar bitiyor. Filmle aynı adı taşıyan gösteri, iki yıldır İstanbul’da kapalı gişe oynuyor. Bu ay son bir gösteri yapılacak ve bir yerde ‘18 yıl siyah bir tişörtle kapalı gişe’ sloganının defteri kapanmış olacak. Bu anlamda Cem Yılmaz’ın son gösterisi daha bir değerli.
Peki gösterinin yayın hakkını ekranda kim aldı? Tabii ki önce paralı kanalda ekrana gelecek. D-Smart, ‘CM101MMXI FUNDAMENTALS’ın yayın hakkını aldı. Bana gelen bilgi böyle. Kanal tarafından bu konuda herhangi bir açıklama yapılmadı. Gösteri, 2013’te ekrana gelecek. Peki D-Smart’ın hangi kanalında yayınlanır? Yerli yapımlar, platformun Sinematürk kanalında ekrana geliyor. Büyük olasılıkla yine bu kanalda yayınlanacak. Peki daha sonra açık kanalda da ekrana gelir bu gösteri. Böyle bir durumda Kanal D adresi doğru gibi geliyor. Cem Yılmaz tabii ki şovlarına devam edecek. Ama başka bir proje ve başka bir tişörtle!

Haberin Devamı

GANGNAM STYLE’A ÜNLÜ BALET NE DEDİ?

Cengiz Semercioğlu’nun ‘Böyle Bir Şey Var mı?’ programına konuk olan Tağ Santürk’e bir görüntü izlettirildi. Acun Ilıcalı’nın ‘Yetenek Sizsiniz’ programına çıkan ‘gangnam style’ taklidi yapan küçük bir çocuk. Altyazı olarak da ‘jüriyi mest etti’ diye bir başlık vardı. Tan Sağtürk, bunun ‘dans kategorisine girmiş olmasını’ kabul edemediğini söyledi. “Bu konuda Ahmet Çakar gibi düşünüyorum. Çok güzel şeyler düşünmüyorum” dedi.
Ben de izlerken herhangi bir ‘dans stili’ göremedim. Sadece bir ritim var ve onun için birtakım hareketler yapılıyor. O kadar.

DİZİLERDE EMNİYET KEMERİ TAKILMIYOR

Emniyet Müdürlüğü Trafik Eğitim Araştırma Dairesi Başkanlığı’nın kazalarını önleme konusunda en büyük şikayeti diziler. Bu konuda çalışmalar yapıyor. Diziler mercek altında. Ekranın yeni dizileriyle ilgili görüntü de gönderdiler. Kemer takan bir karakter yok gibi. ‘Dila Hanım’, ‘Emir’in Yolu’, ‘Huzur Sokağı’ dizilerinden örnekler var. Bir de ‘Arka Sokaklar’dan bir örnek göndermişler. Yani polisiye dizimiz. Cep telefonlarıyla konuşanlar artık ‘sıradan sayılıyor’! İstedikleri şu: “Yönetmenler oyuncusuna emniyet kemeri taktırsın...” Çok zor değil.

Haberin Devamı

REHBERiM

BİR ZAMANLAR EN BÜYÜK MAÇLAR O PARKELERDE OYNANDI

‘Murat Murathanoğlu ile Devler Arenası’, en ateşli seyircinin en büyük maçların aslında yeşil sahada değil parkelerin üzerinde olduğunu anlatıyor. İstanbul’da bu coşkuyu yaşayan mekânlar ve hikayeleri bu belgeselde. 1949 yılında açılan Spor Sergi Sarayı 1992 yılına kadar ne maçlara sahne oldu? Sonra ‘Abdi İpekçi Arena’... “Yahu ne maçtı ben de hatırlarım” diyeceğiniz görüntüler. Günün keyifli belgeseli. (İZ TV / 22. 45)

SON YILLARIN EN BAŞARILI KOMEDİLERİNDEN

‘Sigara İçtiğiniz İçin Teşekkürler’... Nick Naylor, büyük bir sigara şirketinin sözcüsü olarak sigara üreticilerinin ve sigara tiryakisi olan insanların haklarını savunmaktadır. Nick için kırılma noktası, oğlunun ona bakış açısının değişmesi olacaktır. Hiciv dolu senaryosuyla beğeni toplayan ve ABD’den son yıllarda çıkan en iyi komedilerden biri olarak gösterilen bir film ekranda. (SİNEMA TV HD / 21.00)