Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Afyon’da Hıdırlık Tepesi’nde içkiyi yasaklayan Vali İrfan Balkanlıoğlu CNN Türk’te Cüneyt Özdemir’e konuk oldu. Özellikle yeri belirttim çünkü, Vali’nin yasak gerekçesi Hıdırlık Tepesi. Kendisi böyle diyor. Şehirde park bahçe yok gibi, vatandaşın tek eğlence yeri bu tepeymiş. Gündüz piknik yapıp gece de Afyon’u seyrediyorlarmış. Son zamanlarda nara atanların sayısı artmış, şikayteler gelmiş; Vali de, “İçki içmek yasak” demiş.

Vali, piknik olarak kullanılan alanda gündüz durum nedir açıklık getirmedi. Çünkü piknik alanlarında içki yasak değilmiş, yine kendisi öyle dedi. Yani kısaca Vali diğer şikayet konularından önce içkiye öncelik vermiş, anlaşılan bu.

Haberin Devamı

Neyse programda bir New York Central Park muhabbeti geçti. Şöyle ki, Balkanlıoğlu, bundan bir buçuk ay önce (tabii ki resmi bir heyetle) New York’a gitmiş, Central Park’ı gezdirmişler. “Malum, orası halkın yegane eğlence yeri. Bir yerde Amerika’da da alkol alan vatandaş çok fazla. ‘Homeless people’ dedikleri (vali muhteşem) evsiz insanlar falan. Ama Central Park’ta alkol alan bir vatandaş, hatta sarhoş gezen, elinde şişeyle dolaşan kimse göremezsiniz, yasak” dedi.

İçki kese kağıdında

Cüneyt Özdemir, “Bunun nedeni tamamen yasak olması değil benim bildiğim kadarıyla, kese kağıdının içinde olması” dedi. Vali ısrarlı, hatta kendisinden örnek verdi: “Bu konuda bizi de uyardılar. Böyle bir şeye tevessül etmeyin, polis alıp götürür, nezarete atar dediler.” Cüneyt Özdemir sordu, “Var mıydı niyetiniz parkta şöyle bir rakı açalım?” Tabii ki yoktu öyle bir niyeti, İrfan Balkanlıoğlu, “Ama çevremizdeki arkadaşlardan (yani heyetten) belki niyetlenen olabilir diye uyardılar” sözleriyle dipnot düştü...

Central Park’ta içki yasak mı yoksa poşette içildiği için mi görülmüyor? ‘BeşN BirK’ belki haftaya bu konuyu işler.


EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI SURROUND SİSTEMLE İZLENEBİLECEK
TRT, Eurovision Şarkı Yarışması’nı TRT HD kanalından da yayınlıyor. Surround ses sistemiyle. Yani evinde 5+1’i olanlar varsa, yarışmayı bu teknolojiyi yararlanalarak izleyebilir. Ama bir konu var; bu sistemi HD uydu alıcılarına bağlayıp bağlamadıklarını kontrol etmeleri lazım. Yani bu sistemi evinde kurulu olan ve bağlantısını yapanlara TRT güzel bir hediye vermiş oluyor. Böyle evin içinde oradan oraya dolaşan bir müzik eşliğinde keyifli olacak yarışmayı izlemek.
Digitürk bu sistemi kullanıyor filmlerinde. TRT HD de filmlerini bu sistemi kullanarak yayınlamaya başlasın artık.


REHBERiM

OKTAY USTA’YA BELÇİKALI KONUK, HEM DE BAŞBAKAN YARDIMCISI
STV’de Oktay Usta’nın ‘Yeşil Elma’ programına Belçika Flaman Bölgesi Başbakan Yardımcısı Ingird Lieten konuk oluyor. Şu sıralar bir ziyaret için ülkemizde bulunan Lieten, Oktay Usta’yla yemek yapacak, Türk yemekleri üzerine sohbet edecek. Bir ilk olduğu kesin. (14.20)

TAN SAĞTÜRK’LE ANADOLU DANSI
Anadolu müzikleri, dansları üzerine hatırı sayılı miktarda belgesel yapıldı. İz TV’de ‘Bozkırın Yiğitleri’ adı altında yeni bir kuşak başladı. Figürlerin, hikayelerin, destanların izinde, Anadolu halk danslarının haritası çıkarılıyor. Rehberimiz Tan Sağtürk. İlk bölümde ‘Seymenler’ var. İşin içinde Tan Sağtürk olunca birden dikkatler çekiliyor ve iş popüler oluyor. Bu da bir başka gerçek galiba. (İZ TV / 21.00)

SEVİLEN VİDEO OYUNUNun FİLMİ
‘Final Fantasy Vll’... En sevilen video oyunlarından birinin filmi. Benim aram hiç ama hiç yok bu işlerle. Oturup burada, aman da ne güzel gibi bir şeyler yazmam yalan olur. Ama bu işin hastaları çok, onlara bir hatırlatma. (CNBC-E / 22.00)