Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Kalp Atışı’nın cerrah takımı için ev ahalisi, “Bunlar daha çocuk” dedi. “Hocam” diyen asistanla, hocası olan cerrah aynı yaşta!

‘Adi bir başlık!’

Şengül Hablemitoğlu, Veyis Ateş’in sunduğu ‘Akılda Kalanlar’a konuk oldu. Eşi Necip Hablemitoğlu, 2002’de cinayete kurban gitti. Gazete manşetleri cinayeti nasıl görmüştü? ‘Kim Vurduya Gitti’ onlardan biri. Şengül Hanım kısa konuştu; “Bu çok adi bir başlık.” Atılan manşetlerin, onlara muhatap olan insanların ruhunda açtığı yaraların ne demek olduğunu anlamak için, çarpıcı bir andı.

Haberin Devamı

De Niro’nun ilginç rolü!

Netflix’te izledi ev ahalisi, Robert De Niro’nun başrolde olduğu film ‘Çılgın İhtiyar’ı. Kimse mesleğini bilmiyor. İlk defa torununa söylüyor; Irak’ta isyancıları eğiten özel kuvvetlerden. Bir de dövmesi var: ‘Ezilenleri kurtar’. ABD’yi anlamak için filmleri izlemek yeterli oluyor, komedi de dahil.

Sanatçıyı severiz

Şişli Tiyatrosu perdelerini kapatmış. Tam 45 yıllık bir hikaye. Habertürk’te rastladım, depo ya da sauna yapmak isteyenler oluyormuş. Sahiplerinden Ari Altınman, binayı saygınlığını devam ettirecek birine vermek istediğini söyledi. Artık AVM saygınlığı geçerli!

Ne olacak Suriyeliler?

NTV’de Oğuz Haksever’in sorularını yanıtlayan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Erdoğan, durumu net olarak ortaya koydu: “Fransa’da 15 bin, Almanya’da 450 bin, İsveç’te 100 bin mülteci var. Türkiye’nin 10 ilinde 100 binden fazla mülteci var.” Türkiye nüfusunun yüzde 4.5’i mültecilerden oluşuyor. Haber kanalları, işte size bir ‘açık oturum tartışma konusu’.

KARE DONUNCA

Paşabahçe gemisi batırılarak, hatıralarıyla suya gömülecek. Adalara giden vapurlar arasında, onu yakalayıp binmek bir ayrıcalıktı benim için. 24 TV’de hikayesi anlatıldı. Ekranda şu başlığı gördüm; “Denizin dibini boylayacak.” Bu kadar basit, bu kadar sıradan ve bu kadar duygusuz!