Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV’de uzun süredir ekranda görmediğimiz bir altyazı vardı. Yazı, ‘’Kuruluşumuzun, 2, 3, 7, 10 ve 14 Kasım 2017 tarihlerinde saat 15.30’da yayınladığı Seda ve Uğur’la adlı programda...” diyerek geçiyordu. Seda Sayan ve Uğur Arslan’ın birlikte sundukları ‘Seda ve Uğur’la‘ya gelen yasak, kanalın bu saat dilimine de ceza getirmişti ve belgesel yayınlanıyordu. Program bugün tekrar başlıyor. Gündüz kuşağı işleri sosyolojik açıdan faydalı buluyorum. Toplumun, ilişkilere ve birlikte yaşamaya bakışının ipuçlarını veriyor. Sonuçta ister istemez kantarın topu hep kaçıyor ve sansasyon dedikleri tuzağın içine düşüyor.

Haberin Devamı

Seda Sayan bu konuda göze batan bir isim. Hale Soygazi için haftalarca ‘Murat Şar senin oğlun mu?’ sorularına cevap arayan programlar yapıldı mesela. İddialar havada uçtu, iş DNA’ya oradan da mahkemeye gitti. Sonra? Tık yok. Bu konuyla ilgili bölümü izledim. Dizi gibi, arkası yarın şeklinde sunuldu. İş, ‘Bu vatandaşımızın annesidir ya da değildir’ aşamasına geldi. ‘Şar, Soygazi’nin oğlu değilse, Sayan program yapmasın’
diye yazmıştım. Bir haber yok hâlâ! Eğer
Soygazi anne değilse, bu durumda Sayan
ne yapmalı?

CEZA BİTTİ, NEREDE KALDIK

Program format değiştirdi ve Sayan artık tek başına sunuyor. İlk bölüm, Gülben
Ergen’le gerçekleşti. Ergen, basına malzeme
verecek kaynağın bol olduğu bir isimdi.
Nitekim öyle oldu. ’Gülben Ergen’den
olay açıklamalar’ diyerek, ortalık yıkıldı!
Bugün ceza bitti, yayın kaldığı yerden
devam edecek. Programa, Nihat Doğan
konuk olacak. ‘Doğan olay yarattı’ şeklinde başlıkları görür gibiyim!

'EN ÇOK MÜZİK KANALI BİZDE'

Müzik kanallarıyla ilgili yazımda, Turkcell TV’nin müzik kanallarının
olmadığını yazmıştım. Turkcell
TV’den, “En çok müzik kanalı taşıyan platformlar arasındayız. Şu an 13 müzik kanalımız var. Bu rakamın içerisine
radyo kanallarımız dahil değil”
açıklaması geldi.

D-SMART FİLMLERİ

Okurum Doğan Akyar, ‘D-Smart Movie Classic’de aynı filmleri görmekten bıktık. Şimdi de eski Türk filmleri yayınlayacakmış. Artık bunları da sürekli gösterirler” diyor. Gördüğüm kadarıyla, dijital platformlar özellikle film konusunda büyük bir rekabet içinde. Küçüğü, büyüğü fark etmiyor. Sanki D-Smart bu alanda biraz daha yavaş mı koşuyor? Yapılan şikayetten bu anlaşılıyor.