Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’nin çok izlenen sahne üstü skeç programı ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ defteri kapattı. TNT’ye gideceği söyleniyordu. Böyle bir geçiş yok. Yeni projeler olacak. O ekibin içinde yer alanlar zaten ATV’ye ‘Ameleler’ dizisini çekiyor. Büşra Pekin, Bülent Emrah Parlak, Burcu Gönder, Gülhan Tekin, Murat Eken, Şahin Irmak diğer ekipten bir şekilde kopmuştu. BKM Mutfak içinde yer alıyorlar. ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ genç bir ekibi kısa zamanda şöhrete kavuşturdu. Kavuştururken ekip yoruldu. Espriler yavanlaştı. Ve bence de bitirilmesi yerinde oldu.

DİZİ FİNALLERİ ELEŞTİRİLMEMELİ
Kurguları finallerin böyle olmasını gerektiriyordu. Bağırış çağırış içindeydiler. Böyle olacakları bilinmiyor muydu? Şimdi oturup baştan belli olan sonlarla ilgili kızgın cümleler kurmak yersiz. ‘Behzat Ç.’ için de baktım benzer eleştiriler gelmiş. Son sahneler. Ee, yani ne yapacaktı? Kızının katilini merak etmiyor muyduk haftalardır? Sahne nasıl olacaktı? ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ için taa ilk bölümlerinde “Kan gövdeyi götürecek ben izlemekten vazgeçtim” diyen biri olarak şimdi, “Niye böyle final yaptılar?” sorusunu gerçekten anlamsız buluyorum.

BEHZAT Ç’NİN YENİ BİLİNMEYENİ
‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’nde yeni sezonun yeni bilinmeyeni kim olur? “Savcı Esra” diyorum. Kendileri, Behzat’ın ‘bilinmeyenleri’ içinde bulunuyor. Geçmişi bilinmiyor. Travmaları var gibi geliyor. Bunlar yeni sezonda su yüzüne çıkacak.



REHBERiM

Haberin Devamı

FİŞLEMENİN TARİHİ
‘Büyük Takip’ önemli bir konuyu işliyor. Aslında hep önemliydi de, işte 2000’li yıllardan sonra yenilenen teknolojilerle daha bir büyük gözaltına dönüştü. Fişleme mağdurları, konunun uzmanları vs. konuşacak. Dünden bugüne fişlemenin tarihi. Dipnotları çıkabilir. (TRT HABER / 20.50)

İKİ SEZON FİNALİ
İşte bir sezon finali daha; ‘Mazi Kalbimde Yaradır’... Kıbrıs Barış Harekatı tekrar gündeme geliyor . Müjgan yürekleri sızlatacak bir kavuşmayla tatile çıkacak! (TRT 1/ 20.40)
Samanyolu TV’ nin ‘Tek Türkiye Son Karakol’ dizisi bitiyor. Finalde müthiş bir olayın gerçekleşeceği söyleniyor. Bakalım nasıl müthiş bir olay? (20.30)

Haberin Devamı

TEMPO SORUNUNUZ YOKSA BUYRUN
‘Büyük Sır’ dönem filmlerinden, dram öykülerinden hoşlanan ve tempo sorunu olmayan seyirciler için tavsiye edilir. (SİNEMA TV/18.10)

USTALARA SAYGI KUŞAĞI
CNBC-E’de bu kuşakta Oliver Stone ve vazgeçilmezlerinden ‘JFK’ var. Bir daha izlenir. (23.00)

HOLLYWOOD BU İŞİ BİLİYOR
‘Kaçış Planı’... Akisyon ve gerilimi bol, oyunculuğu rahatsız etmeyen bir film. TNT / 24.00