Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sumru Yavrucuk ‘No:309’dan ayrılıyor’ haberleri internet ortamında dolaşıyor. “Demet Özdemir’in canlandırdığı Lale’nin annesi Songül’ü canlandıran Yavrucuk diziden ayrıldı. Yeni bir sinema filmi, tiyatro oyunu ve dizide rol almaya hazırlandığını açıkladı” diye yazdılar.

Peki aslında ne oldu? Yavrucuk alışverişe gidiyor. Fotoğraf makinesiyle bir gazeteci kendisine yaklaşıyor. “Yeni film, proje var mı?” diye soruyor. Yavrucuk olabileceğini söylüyor. Zaten bir tiyatro oyunu oynuyor kendisi. Bu arada “Dizi bitti, yeni projelerim var” diye bir cümle çıkmıyor ağzından. Haberler üzerine hem yapımcı, hem de oyuncu
arkadaşları telaşlanmış Yavrucuk’un. Yani ‘No:309’ devam ediyor.

Haberin Devamı

ZENGİNLİK VE FAKİRLİK DEVAM

‘Fazilet Hanım ve Kızları’ Star TV’de başladı. Ev ahalisi, ‘Ferhunde Hanım ve Kızları’nı hatırladı. Dizimiz özetle; entrikaya, hırslara, zengin ve fakir gidip gelmelerine kapıları ardına kadar açık, bizi bekliyor. Bir tarafta Boğaz’ın incisi bir yalıda Egemen Ailesi, baba Hazım (Mahir Günşıray), oğulları Sinan (Alp Navruz), Yağız (Çağlar Ertuğrul) ve Gökhan (Tolga Güleç), kızı Selin (Ecem Baltacı),
gelini Yasemin (Hazal Türesan), diğer tarafta ise varoşların Fazilet Hanım’ı (Nazan Kesal) ve kızları Hazan (Deniz Baysal) ile Ece (Afra Saraçoğlu). Yasin ise (İdris Nebi Taşkan), mahallenin bıçkın çocuğu ve Ece’nin sevgilisi. Hazım Bey’in eşini ilk bölümde kaybettik.

Mahalle topluca yalıda

İkinci bölüm fragmanından anlaşılıyor ki, dizinin her karakterinin bir sürprizi
olacak. Mesela Hazan’ın babası Hazım Bey olabilir. Fazilet Hanım yalıya ilk bölümde adımı zaten attı. Hazan ve Ece’nin, Egemen yalısının oğlanlarıyla inişli çıkışlı ilişkilerinin işareti geldi. Mahallenin bıçkın delikanlısı Yasin’le, yalının biricik kızı Selin’in arasında fırtına kopacak gibi. Mahalle, yalıya transfer olacak.

Nazan Kesal abartılı bir karakter sunuyor. Öyle oynaması istenmiş. Deniz Baysal ilk bölüm görevini yaptı. İdris Nebi Taşkan kardeşimiz, ‘Arkadaşlar İyidir’de dikkatimi çekmişti. Yine bıçkın delikanlı.

Haberin Devamı

Ev ahalisi, Hazal Türesan’ı pek beğendi. Rolüne yakıştırdı. Peki ne olur dizi? Bize
ilk bölüm kartları açtı. İş bunların işlenmesinde. Şimdilik olabilir gibi görülüyor.
Sonuçta, aman aman bir proje değil. İdare etsin, hikayesini anlatabilsin yeter.