Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Diziler film gibi olunca, karakterler yoruluyor ve yıpranıyor. Vatandaş yenilik bekliyor, sonra reyting düşüyor.Ne lazım? Taze kan, yani yeni oyuncular... Geçtiğimiz ekim ayından bu yana şubat dahil, dizilere kaç oyuncu girmiş merak ettim. Interprees Ajansı, bu küçük çaplı araştırmayı yaptı. Eksiği yoktur fazlası vardır, belirtelim. Bir fikir vermesi açısından önemli. 40’ın üzerinde oyuncu, devam eden dizilere transfer olmuş. Misafir oyuncular hariç tabii.

DİZİLERDE 40 YENİ OYUNCU
En çok ‘Savaşçı’ya

Yeni oyuncu hareketi en çok ‘Savaşçı’ dizisinde görülüyor. 30’uncu bölüme dört yeni oyuncu girmiş. Diziye kasım ayından bu yana yedi yeni oyuncu katılmış. ‘Vatanım Sensin’, ‘Çocuklar Duymasın’ ve ‘Çukur’, en fazla yeni oyuncu eklenen diziler arasında...

Haberin Devamı

Mevsimi aralık ve ocak

Yeni oyuncu transferleri, çoğunlukla geçtiğimiz yıl aralık ayıyla Ocak 2018’de yapılmış. İki ay neredeyse at başı gidiyor. Şubat da epey hareketli geçiyor.

Taze kan olmadı!

‘Meryem’ dizisi, üç yeni oyuncu transfer etmiş. Sanırım genel bir yorgunluk mevcut. Başlarda yakalanan o konu heyecanı tükenmiş. Taze kan, izlenme oranlarını arttırmaya yetmemiş. ‘Bahtiyar Ölmez’ de aralık ve ocak aylarında iki yeni oyuncu transfer etti. Total’de idare eder gibi... AB ise, kurtarmaz bir rakamda. (En son 3.55.)

DİZİLERDE 40 YENİ OYUNCU
‘EN BEĞENİLEN ÇİFT’

E! Entertainment, Hollywood haberleri yapan Amerikan yaşam ve eğlence kanalı. Digiturk’te yer alıyor. Magazin dünyası ondan sorulur. Bu kanalın, 1991 yılından beri yayında olan haber programı ‘E! News’, pek meşhurdur. İnternet sitesinde, dünyada en çok izlenen dizilerin çiftleri arasında bir yarışma düzenlemiş. Önce 62 çift yarışmış. Bu sayı 16’ya inmiş. İşte bu 16 çift arasında ‘Vatanım Sensin’in sevilen ikilisi Hilal ve Leon da var.

Son oylama bugün

‘Vatanım Sensin‘in Hilal ve Leon’u, Amerikan bilimkurgu ve dram dizisi ‘Sense8’teki, Lito ve Hernando çiftiyle yarışıyor. Bugün, son gün... Ne olursa olsun, büyük bir başarı. Yani eğlence sektörünün içine girmek böyle bir şey. Hem dizi hem de oyuncular açısından büyük bir pazarlama. Haberi bana ileten, Cadde ekibimizin değerli editörü Eda Ünsün.