Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Nisan ve mayıs aylarında dizilerimizin ‘karakter öldürme’ hızında artış gözleniyor. Yeni sezona yeni isimler, anlaşmazlıklar, yorgunluklar, oyuncunun dizi ve film projeleri vs... Mesela ‘İçerde’ final yapacak, kendi içinde bir ‘temizlik’ yaptı. Aslan, Kudret ve Yusuf müdür karakterleri gitti.

‘Diriliş Ertuğrul’un öldürmede rekoru var. Saydığım bugüne kadar 43 karakter öldü.
Haçaturyan Usta, Ural Bey, Aliyar Bey en son gidenler diye not almışım, eksik olabilir. ‘Kırgın Çiçekler’de Kemal karakteri nihayet final yaptı. Bana göre bu zamana kadar orada tutulması ve uzatılması yersizdi. ‘Anne’ dizisinde Sinan, Şule ve bebeğini korumak isterken öldü.

Haberin Devamı

Doktor Elif bitmemeliydi

Ama daha çiçeği burnunda bir diziden gelen haber için “Bu erken oldu” diyebilirim. ‘İsimsizler’de Algı Eke’nin Doktor Elif rolü bitti. Dizinin ‘merak edilen’ karakterlerinden biriydi. Erkek egemen konunun içinde farklı bir lezzetti. Şahsi kanaatim, oyuncunun bu karakterden pek haz etmediği için ayrıldığı yönünde.

AMAZON TÜRKİYE PİYASASINA GİRER Mİ?

Gezegenimizde aynı anda aynı şeyi izleyen bir ‘enternasyonalizm’ halini bizlere yaşatan iki önemli şirket var; Netflix ve Amazon. Devrim niyetine değil, evde oturup bol cips ve bilumum ‘katkı maddeli’ ürün tüketmek niyetine... Netflix
bu iş için 5 milyar dolar atıyor. Amazon ise 2.5 milyar dolarda. Bütün önemli
oyuncuları, stand-up’çıları, belgeselcileri, yapım şirketlerini ve televizyona dair akla gelebilecek her şeyi giderek daha hızlı tekellerine alıyorlar. Şöyle bir ellerini salladıklarında 90 milyon aboneden bahsediyorlar icabında. Malum Netflix Türkiye’ye geldi ve halinden memnun. Baktım izle-öde listesine (TBI internet sitesi) ilk 10 arasında Amazon’un iki dizisi var;

‘The Grand Tour’ ve ‘Mozart in the Jungle’... Hani dedim bu şirketimiz de ‘resmi’ hamlesini Türkiye’ye yapar mı? Gerçekleşirse şaşırmam. Kokusu da çıkar yakında.
Söylemedi demeyin!

NE TANITIMI VAR, NE SİTESİ

Haberi okuyunca heyecanlandım. “BOOM Yapım’ın bilim-kurgu / fantastik türündeki dizi projesi ‘Geçit’, 20 dakikalık tanıtım bölümle piyasaya ‘Merhaba’ dedi” diye bir haber. Şirketin internet sitesi yapım aşamasında. Facebook’ta bir göz kırpmış o kadar. Diziyle ilgili aradım taradım, bir tek kare bulamadım.

Haberin Devamı

‘YOK ÖYLE BİR ŞEY!’

Show TV ‘Evleneceksen Gel’ programının şöhret olmaya meraklı isimleri Solmaz ve Kaan kardeşlerimizin ‘Cennet Mahallesi’ dizisinin yeni çekiminde yer alacakları yazılmıştı. Merak ettim, sordum. “Yok öyle bir şey” dediler.