Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

1982 yılında çekilen ‘Gülsüm Ana’ filminin başrolü, Fatma Girik’ti... Yıllar sonra, ‘Dizisi çekiliyor’ diye haberler çıktı. Başrolünde ‘Nurgül Yeşilçay oynayacak’ diye de eklediler. Senaryoyu yazanlar, Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon... Merak edip, sordum. Senaristlerden, “Bu bir dedikodu. ‘Gülsüm Ana’dan etkilenme söz konusu değil. Bizim hikayemiz başka bir travmayı anlatıyor” yanıtını aldım. ‘Gülsüm Ana’, eşini toprak anlaşmazlığı sonucu kan davasında kaybeden Gülsüm’ün (Fatma Girik) bu olaydan kaçmak için üç çocuğuyla büyük kente göçü ve tutunma çabasını konu alıyor. Duyduğum kadarıyla, Yeşilçay da bu dizide üç çocuk annesi olarak, hayata tutunmaya çalışacak. Yeşilçay, bu rolleri seviyor ve içten oynuyor. Tam da bu noktada bir ipucu geliyor.

Haberin Devamı

O filmi sever

Yeşilçay, o filmi sever. Bu nedenle öyle bir dedikodu yayılmış olabilir. Yineliyoruz, bu özgün bir hikaye. Bir başka dedikodu da başrolde Nurgül Hanım’la oynayacaklar diye Mahsun Kırmızıgül’le ilgili çıkmıştı. “Arayış devam ediyor. Tek belli olan Nurgül Hanım ve yönetmen Cem Karcı” dediler. Senaristler ve yönetmen birbirlerine yabancı değil, ‘Karadayı’ dizisinde birlikte çalışmışlardı.

Bizim izleyici seyreder mi?

‘Tehlikeli Karım’da, Alper Boztepe’nin sevgilisi Seda’nın (Bige Önal), “Bu kadın senin çaresizliğini seviyor. Böyle kadınlar yönetmeyi sever, işte ve evde” sözleri dizinin belki de özet cümlesiydi. Söylerken, aslında yönetmeyi seven bir diğer kadının da, kendisi olduğunu gösteriyor. İki kadının tehlikeli oyunlarının başlangıç cümlesi, diziyi merak ettirmeyi başarıyor. Önal’da star kategorisine girecek tüm özellikler mevcut. Geriye sadece pazarlama kalıyor. Bu iş de algı meselesidir. Bize sunulan örnekler ortada. Önal, Seda rolünde işini iyi yapıyor. Fırat Komiser’in (Mustafa Üstündağ) bakışları, “Sen bu işin içinden çıkamazsın Alpeer” der gibi. Gonca Vuslateri’yi ‘Yalan Dünya’da bıraktığım için, “Değişmiş, olgunlaşmış” dedim. Boztepe de ‘hem zengin olayım, hem de keyfime göre yaşayayım’ çıkmazındaki rolünde başarılı. İlk bölümün izlenme oranında beklenen olmadı. Dizi, yüzde 5 oranını yakalarsa, yayınlandığı gün için tatmin edici sayılabilir ve devam eder.

Haberin Devamı

Uygulamaları seviyoruz

‘Boku no Yabai Tsuma’ dizisi, orijinal adı ‘My Dangerous Wife’ olarak uluslararası piyasaya sunulmuş. Yapımın yazarı Tsutomu Kuroiwa... 2016 yılında dokuz bölüm olarak ekrana gelmiş. Ortalama izlenme oranı, yüzde 8.17. Uygulamaları seviyoruz, ithalatı sevdiğimiz gibi.