Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fox’un filmlerini bilmem de, dizileri hiç fena gitmiyor. Pazartesi ve çarşamba film yayınlıyorlar. Bu durumda, dört dizinin iyi iş yapması lazım. ‘Şevkat Yerimdar’ın AB’si hariç,

DÖRT DİZİ İKİ FİLM FORMÜLÜ
FOX dizileri, genelde o meşhur yüzde 5 izlenmenin üzerinde. ‘Kadın’ total izleyicide 1’inci, AB’de üçüncü. ‘Bizim Hikaye’de de benzer durum var. ‘Kalbimdeki Deniz’ de hiç fena değil; üçüncü oluyor. ‘Savaşçı’ her iki kategoride birinci. ‘Şevkat Yerimdar’ totalde üçüncü görünüyor. Peki film seçimi doğru mu? Duruma göre değişiyor. ‘Çalgı Çengi İkimiz’ pek ilgi görmezken, ‘İkinci Şans’ AB’de altıncılığı almış.

Haberin Devamı

Seri, iş yapar mı?

Geçtiğimiz temmuzda ‘Badem
Şekeri’ yayınlandı ve izleyici beğendi.
Yaz dönemi izlenme oranları düşüktür ama izlendi. İkincisi, epey altlarda kaldı. Hele üçüncü ‘Badem Şekeri’, 25’inciliği gördü. Bu akşam ‘Badem Şekeri 4’ ekrana gelecek. Ortalaması, ilk filmden sonra yüzde 2 olan serinin sonuncusu ne olabilir?

‘BABALAR VE OĞULLAR’ ÜZERİNE...

Tesadüf, ‘Douglas Ailesi’nin filmini D-Smart’ta izledim. 2003 yapımı... Kirk, Michael, Diana Douglas ve torun Cameron Douglas... Bu filmi çektiklerinde Kirk Douglas 87, Diana Douglas 80, Michael Douglas 59 yaşında... Bizde bir tane bu yaş aralığında başrol oyuncuların olduğu dizi ya da film var mı? ‘Yaşlılar’, gençlerin oynadığı dizilerde altyapıyı oluşturuyor..

beIN, ÜÇ YERLİ DİZİYİ ALDI

beIN Media Group, ‘Bu Şehir Arkandan Gelecek’, ‘Yeni Gelin’ ve ‘Kış Güneşi’ni yerli dizi listesine aldı. Kendileri film ve dizi işlerinde de mevcutlar.

DÖRT DİZİ İKİ FİLM FORMÜLÜ

‘SÖZ’ BUNU ÇÖZER Mİ?

‘Söz’de sınır ötesindeki büyükelçiliğimiz, Çolak ve adamları tarafından kuşatılıyor. Amaç, Agâh’ı kurtarmak. Tim bu saldırıyı püskürtüyor. Elçinin tercümanı işbirlikçi. Elçilikteki gizli bir listeyi çalıyor. Tim, bu görevi de başarıyor ve listeyi alıyor. Ev ahalisinin aklına kozmik oda geldi. Çok gizli belgelere ne olmuştu? ‘Söz’ ekibi acaba bunu da açığa çıkarabilir miydi? Hani işin fantezi tarafı... Senaryo bu konuya da değinir mi mesela? Dizilerin senaryoları, gerçek hayatta yaşanılanların yanında, hayli sönük kalıyor.