Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni bir yarışmayla tanışacak Türkiye, çok yakında. Büyük ödül 1 milyon TL olacak. Bugüne kadar televizyonlarda yayınlanan yarışmalarda verilen en büyük para olacak bu. Daha önceki yarışmalarda ‘en büyük para ödülü’ bir türlü verilemiyordu. Yeni yarışmanın farkı şu: Bu para mutlaka yarışmada birinci olana verilecek. Show TV’de yayınlanacak yarışmanın en büyük özelliği, tüm Türkiye’nin yarışmaya katılma şansının olması!

10 bin sorunun yer aldığı kitapçık dağıtılacak
Yarışmanın adı henüz belli değil. Endemol imzalı bir format. Türkiye çapında gerçekleşecek. 10 - 15 bin arasında soru ve cevaplarının yer aldığı bir kitapçık hazırlanıyor. Peki nasıl dağıtılacak? Eh, burası da ilginç olabilir! Kitapçığın nasıl dağıtılacağı konusunda karar verilemedi. Mevcut internet ortamında mı yoksa, bir gazete aracılığıyla mi dağıtılacağı net değil. Bir gazete eşliğinde dağıtılırsa, tirajı nasıl da alır götürür! Bunun için kitapçığın dağıtımı bile büyük ses getirecek.
Kitapçığı edinen her Türk vatandaşı
‘1 milyon’ hayaliyle oturup bu sorulara çalışacak! Türkiye’ nin gelmiş geçmiş en büyük ‘sınavı’ da denebilir yarışma için. Peki kitapçığı edinenler bir güzel çalıştıktan sonra ne yapacak?

İllerde ön eleme yapılacak
İkinci aşamada belirlenen illerde ön elemeler yapılacak. Ön elemeleri geçenler, büyük finalde yarışacak tekrar. Ve sonunda birinci olan bu ‘muhteşem’ ödülü alıp hayatının sonuna kadar mutlu ve mesut yaşayacak! Bugüne kadar televizyonda verilen en büyük ödül, ‘Canlı Para’da 450 bin TL olmuştu.

Haberin Devamı

REHBERiM

KALİTELİ AKSİYON

‘Görevimiz Tehlike 2’ aksiyon sevenlere tavsiye olunur. İlk filmi Brian de Palma çekmişti. İkincisini aksiyon ustası yönetmen John Woo. Aksiyon sahneleri nefes kesici. (TV8 / 21.00)

SÜRPRiZ BiR FiLM

Çok satan romandan uyarlanmış bir gerilim, ‘Golgotha Dosyaları’. Ünlü arkeolog Schlesinger (Gerd Silberbauer) Ortadoğu’daki antik bir yerleşim bölgesinde önemli bir keşif yapar. Ardında ülkesi Almanya’ya döner ve başarısız geçen organ nakli sonucu ölür. Yazar olan kızı Felicia (Katharina Schüttler) bunun normal bir ölüm değil cinayet olduğunu anlar. Bilim adamı Gregor Gropius’la (Marco Girnth) birlikte babasının ölümünün ardındaki gerçekleri araştırmaya başlar. İpuçları onları Kudüs’ten Vatikan’a kadar götürür. Peşinde oldukları sır, Hıristiyanlığın temellerini sarsacak niteliktedir. Bu ‘tarz’dan hoşlananların bir bakmasında yarar var.. (SİNEMA TV / 21.00)

‘KİRLİ OYUNLAR’ BELGESELİ
TRT’nin ‘ilginç’ belgesellerinden biri, ‘Kirli Oyunlar’. Bize gelen metinde şöyle diyor: “Bu belgesel, 1909 senesinde tahttan indirildikten sonra Selanik’e sürgün edilen, Birinci Dünya Savaşı’nın felaketle sonuçlanacağının belli olması üzerine İstanbul’a nakledilerek Beylerbeyi Sarayı’nda gözaltında tutulan Sultan II. Abdülhamid’in, şehzadelik yıllarından 1917 senesine kadar tanık olduğu hadiselere ilişkin hatırlayışları varsayımıyla kurgulanmıştır...”
Her yana çekilebilir. Klasik laf olacak ama tarihçilerin üzerinde tartışması gereken yapımlardan biri olmaya aday ‘Kirli Oyunlar’... Mesela Murat Bardakçı ‘Tarihin Arka Odası’ nda belki konuyu gündeme getirir. Çünkü yayınlanacak ve bir yerlerde birileri “Efendim çarpıtıyorlar” diye yazacak! Eğrisiyle doğrusuyla üzerinde konuşulması gereken bir belgesel. (TRT HABER / 21.05)

Haberin Devamı

TRT’DE RUHi SU ANILIYOR
Ölümünün 27’nci yılında Ruhi Su yorumları TRT Müzik’te. Anısına düzenlenen özel programda unutulmayan türkülerini bir kez daha dinlemek ve unutmamak adına...
(TRT MÜZİK / 21.10)

Haberin Devamı

BU KONUDAN DERSLER ÇIKABiLiR
‘Constantine’ bugünlerde yaşananların bir başka yüzü denilebilir. “Rahatlayalım bir de şöyle bakalım” diyor. Nereye mi? İzleyip görmekte fayda var. (CNBC-E / 22.00)