Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şah Yaycı, Habertürk’te ‘Alt Üst Muhabbet’teydi.İlk defa dinledim kendisini. Estetik olayının tanınmış isimlerinden. Buraya çıkınca zaten ‘sosyete ve magazin dünyasının tanınmış’ ismi oluyorsunuz. Onu bir kenara koydum. Ne dediklerine baktım. “Yaşlan ve yaşının iyisi ol” sloganını benimsemiş bir estetik uzmanı. İlk intiba önemlidir. Zaten ‘bu işi bilen ünlü biri’ imajını bir kenara bırakıp, ne dediğine bakma şansı tanıyor bu ilk tanışma. Söyledikleri ve örnekleri çok doğru geldi. Yaycı’nın listesi ve gerekçeleri birbiriyle örtüşüyordu.

Haberin Devamı

FİLİZ AKIN BİR NUMARA

Listesinde kimler vardı; “Filiz Akın estetik ameliyat olmuştur. Ama doğru bir planlama içinde yapmıştır. Pozitif bir ışığı vardır” diyerek ilk sıraya yerleştirdi kendisini. ‘En iyi yaşlanalar’ listesinde, Biricik Suden ikinci örnekti. “İyi yaşlanan bir kadın. Tarzı olan bir kadın. Çok makyaj yapmaz, kendi stili vardır. Hiç estetik olmamıştır.” Listede diğer isimler şöyle; Pınar Altuğ; “Çok iyi yaşlanan bir kadın. 10 yıl sonra bu daha da iyi anlaşılacaktır” yorumuyla listeye girdi. Moda dünyamızın marka isimlerinden Dilek Hanif için de şu yorum yapıldı; “Gençliğine göre çok daha zinde, çok daha dişi...” Nebahat Çehre de (ki bana göre öyle) güzel yaşlananlar listesine girmeliydi. Adı geçti ama ‘yüz germe ameliyatı’ olması galiba Şah Yaycı’dan geçer not alamamasına neden oldu. Bir de ‘estetik yaptırmasını bilen’ler konuşuldu. Başta Deniz Akkaya vardı. Şah Yaycı’ya göre ‘doğru bir planlamayla bunu gerçekleştirmişti Akkaya. Bir de ‘doğru doktor seçimi’ yapmıştı. Kendime baktım bir de. Eh ben de yaşımın iyisi olmaya aday bir isim olduğuma kanaat getirdim!

HALE CANEROĞLU ‘YALAN DÜNYA’DA OYNAMAK İSTER Mİ?

Bir kere baştan söyleyeyim; Gülse Birsel iki dizi çekti. İkisinin de hemen hemen tüm karakterlerini dizi izleyicisi, biliyor. Baksanıza ‘Yalan Dünya’ya; neredeyse tüm karakterler reklam zengini! Aynı şekilde hâlâ biz Hale Caneroğlu’nu unutmadıysak ‘Avrupa Yakası’dır bunun aslı. Kenan Erçetingöz’ün ‘Yüz Yüze’sinde (Beyaz TV) denk geldim. Kenan da sordu ‘Yalan Dünya’da oynamak istemez miydin?’ diye.

Teklif gelmedi
Hale Caneroğlu müziğe vermiş kendini. Ekmek teknesini böyle iyi yürüttüğünü, gelen teklifleri de şu aralar pek tatminkar bulmadığını söylüyor. “Ya Yaprak karakteri ya da çok marjinal karaterler geliyor” diyerek şikayetini dile getiriyor bir yerde. ‘Yalan Dünya’yla ilgili bir teklif gelmediğini belirtiyor Caneroğlu. “‘Avrupa Yakası’ndan beş karakter bu dizide” derken “Hani bir de ben olsam fazla olurdu” demeye getiriyor sanki. Ama bir de işin ekran tarafı var. Hale Caneroğlu anladığım kadarıyla cümlelerinden, “Eh oynasaydım güzel de olurdu” demeye getiriyor. “Mükemmel bir proje tabii ki olmayı isterdim” diyor.

“Gülse bana uyan karakter hayal etse çağırır”
Gülse Birsel’le dostluğu arkadaşlığı cümlelerinden anladığım ‘sorun yok’ tadında. “Bana uyan bir karakter hayal etse Gülse beni hemen arayacaktır. O konuda hiç şüphem yok” diyerek net durumu da ortaya koymuş oldu Caner. Son mesajını da “Oyunculuk tarafım şu sıralar bağırıyor” diyerek veriyor. Hale Caner’i ‘Yalan Dünya’da görürsek şaşırmayalım. Hoş olmaz mı? Olur.