Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

‘Vurgun’ final yaptı. Ev ahalisi, soluksuz izledi. “Spermler havada uçuşuyor” diye yazmıştım. Sosyal medyada dizi sevenleri pek kızdı bana. Ee finalde uçmadı mı havalarda? Dizi böyle... Bu, onu değersiz kılmıyor ki... Konusu bu, ben de biraz mizah kattım. Dedim ya, sonuna kadar izledik. Tabii bu acele final olmasa ne hikayeler olacaktı, bunun da ipuçlarını verdiler. Yapımın içinde aslında bir hikaye daha vardı; alzheimer hastası Vedat Bey (Altan Erkekli) ona çocuk gibi bakan karısı Nezahat Vardar (Aliye Uzunatağan) ve sevgilisi Mihri (Filiz Ahmet)... Dokunaklı ve içten sahneler. ‘Aşk nedir?’ sorusunun cevabını o kadar naif anlattı ki... Vedat Bey’in evden kaçıp Mihri’nin evine gitmesi, orada eski albümlere bakmaları... Sonrasında Nezahat Hanım’ın Mihri’nin evine gelişi Vedat Bey’in buradaki mutluluğunu görmesi... Döndükten sonra telefon edip, “Arada görmek isterseniz gelin” demesi Mihri’ye. Kuralların, tabuların dışına itinayla çıkabilen sahnelerdi. Ev ahalisi, “Bu ayrı bir film olur” dedi. Ben de senaristine sordum.

‘Tiyatro oyunu olur’
Başar Başaran, “Aynı şeyi farklı şekilde düşünmüşüz” dedi. Kendisi
Altan Erkekli, Aliye Uzunatağan ve Filiz Ahmet’in oynayacakları bir tiyatro oyunu olarak düşünmüş. “Bunu bir oyun olarak yazmayı düşünüyorum” dedi. Böyle tesadüfler her zaman olmaz. Ya hikaye olmaz ya da oyuncuların aralarında
iletişim kopuk olur. Maya tutmuş... ‘Vurgun’ final yaptı ama içinden yeni
bir hikaye ve başka bir proje çıkardı.

YAZLIK DİZİLERDE İLK SİNYAL
Karga Seven Pictures, yerli piyasaya uzun aradan sonra ürününü sunuyor. Yeni yapılanmasından sonra Türkiye CEO’su Ömer Özgüven’le (Star TV’nin eski genel müdürü) projelere başladı. FOX’a yazlık bir romantik komedi hazırlamak için anlaşma sağlanmış. Yani yazlık işlerin ilk ‘işaret fişeği’ geldi.