Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Değişikliği görünce şaşırdım. Fox’un iddialı değişikliklerinden biriydi. Metinde “10 Aralık Cuma günü saat 22.30’da Haber ‘Fox Gece’ yerine, Türk filmi ‘ Kanal-İ-Zasyon’ yayınlanacaktır” diyordu.
Fox daha önce haberleri diğer kanallardan farklı bir zaman dilimine taşımış ve yerini de bulmuştu. Onun ötesinde kanalın bir yerde ‘Ana Haber Bülteni’, ‘Fox Gece Haberleri’ydi. Peki neden böyle bir yola başvurdular?
Sordum, sadece aralık ayında böyle bir değişiklik yaptıklarını söylediler. Bu zaman diliminde ‘TV’de İlk Filmler’ kuşağı yer alacak. Bu kuşak, cumartesi günü ekrana geliyordu. Niye bu değişiklik yapılmıştı? Cuma gecesi daha çok izleneceğini düşünüyor kanal. ‘TV’de İlk Filmler’e çok yatırım yapmış Fox ve karşılığını almak istiyor. Peki ya tutarsa? O zaman bundan böyle cuma akşamları Fox’ta sadece 18.00’de haber bülteni ekrana gelecek.

YARIŞMACININ ŞAŞIRTAN HOBİSİ
Böyle ilginç yarışmacılara denk gelmek mümkün. ‘Passaparola’nın salı akşamı ekrana gelen bölümünde ‘Avrupa Yakası’nın unutulmaz karakteri Fatoş’u canlandıran Şenay Gürler’e, Metin Uca “Yanınızda yarışan yarışmacı sıkıldığında kendisiyle konuşanların ağzından çıkan kelimelerin harflerini sayıyor” dedi. Gürler, “Gerçekten mi?” diye sordu. Ve yarışmacı Elif Hanım’dan cevap geldi; “11 harf”. Gürler’in sorusu 11 harften oluşuyordu.

Haberin Devamı

ÖZDEMİR BU SÖZLERİ KABUL EDİYOR MU?
Cüneyt Özdemir’in yer aldığı bankanın reklam filminde son kare yıllar öncesinin tartışmasını sanki günümüze tekrar taşıyacak gibi. “1 ay 3 hafta olsun” reklamın sloganı.
Cüneyt Özdemir bir vatandaşa soruyor; “Çatlak ses olursa?” Vatandaş, “Her zaman çatlak bir ses vardır. Birinci köprüye de karşı çıkanlar olmuştu” diyor. Reklam metnini yazanların talihsiz bir göndermesi mi diyelim acaba!

REHBERiM
DİZİLERİN YENİ SEZONLARI BAŞLIYOR
CNBC-E’nin yabancı dizilerinin yeni sezonları başlıyor bu akşam. ‘The Simpsons’ (20.00) ve ‘The Closer’ (21.00) yeni maceralarıyla karşınızda olacak. E2’nin geçen sezon ses getiren dizisi ‘Hung’ da ikinci sezonu açıyor. Dizi, ekonomik krizde işini kaybeden ve jigololuk yapmaya başlayan Ray Drecker’in maceralarını anlatıyor. (23.00)

FELSEFE ÜZERİNE İLK BELGESELİMİZ
Türkiye’de felsefe üzerine yapılan ilk belgesel film olan ve ülkemizin ilk filozoflarını konu alan ‘Antik Çağ’da Tarsus ve Felsefe - Tarsuslu Filozoflar’ belgeseli aralık ayında İZ TV’de gösterime giriyor. Belgesel filmde Tarsus’ta düşüncenin gelişimi ve kentin yetiştirdiği filozoflar tanıtılıyor. (21.35)

OKURDAN
‘CANLI PARA’DA TARTIŞMALI BİR SORU
‘Canlı Para’ yarışmasında bir yanlış soru iddiası daha. Yılmaz Şentürk şu notu yollamış;
“7 Aralık tarihli ‘Canlı Para’ bilgi yarışmasında yer alan; ‘Adile Naşit hangi sanatçının kızıdır?’ şeklindeki sorunun yanıtları arasında iki doğru yanıt verilmiştir. Şöyle ki; Adile Naşit’in hem annesi Amelya Hanım hem de babası Komik-i Şehir Naşit birer sanatçıdır... Kurallar gereği şıklarda ancak bir doğru olabilir.”