Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bizim akrabalar aradı ve “NTV Spor’u açsana, ev satışı konuşuyorlar durmadan”
dedi. Açtık, sonuna gelmişiz. Sonra oturup programı izledim. Tam 16 dakika ‘Ülke
ve dünyadaki emlak ne durumda?’ muhabbeti olmuş. Mehmet Ayan, “2 milyona Bodrum’da ev bakar mısınız?’ diye bir tweet atmış. Saat 20.00’de NTV Spor ‘Kırmızı Çizgi’ programında Erbatur Ergenekon, Serdar Ali Çelikler ve Mehmet Ayan bu konuya sardılar. Bodrum’da başlayan mesele, önce bankalara parayı yatırmaya oradan, Londra’da ev alma, sonra Londra’da yaşamak, daha sonra Madrid’de tercihler
ne durumdayla devam etti. Konu tekrar Bodrum’da yaşam ve ‘İstanbullular’ın tatil sendromu’ yla devam etti. Tam 16 dakika konuştular.

Haberin Devamı

Bir izleyiciden gelen, “Kanal değiştiriyorum” notunu okudular. Çelikler, ekonomi gazeteciliğinden geldiği için emlak işlerini biliyor. “33 günlük swap yap daha kârlı” dedi.
Erbatur Bey, “Swap mi?” diye hayret etti o derece yani. Hatta bir emlak dükkanı açsa, öyle bir pazarlar ki. Ses tonu pazarlama işine uygun ve çok hızlı konuşuyor.

Bunlar bir kenera da işte burası futbol programı. Hani futbola siyaset girmemeli
diyorlar ya emlak işleri de girmemeli icabında. Tam 16 dakika, el insaf!

FUTBOL PROGRAMI EMLAK İŞİYLE  UĞRAŞIR MI

‘Çember’ bu konuya parmak bastı

‘Çember: Araf’ın son sahnesinde Cumali, cinayet şüphelisini buluyor. Can dostu komiser Ekrem’in de katili, ant içmiş öldürmeye. Öyle de oluyor. Elinde bıçak, rehin aldığı kadının yanında tam alnının ortasından yiyor kurşunu. Sonraki sahne, polislerin sorgulama odası. Barış Komiser, “Senin intikam oyunları oynayacağın park değil burası, çıkar dedim” diye sesleniyor. Cumali, polis kimliğini masaya koyuyor. Tabii Cumali diziye devam edecek, fragmandan belli oluyor. ‘Polis için öncelik nedir?’ tartışmasının cümlesini kurmaları önemliydi. Yani yargısız infaz tartışması. Mesela bu konuda bir açık oturum yapılsa, bu örnekten hareketle...

Şevket Hoca’nın tahtına kim oturur?

‘Güldür Güldür Show’, 11 Ekim’de yeni bölümleriyle ekrana gelecek. ‘Mizahın renksiz, kokusuz’ ekranında biraz yüzümüzü güldürüyor. Eşofmanlı Şevket Hoca (Çağlar Çorumlu) ekipten ayrıldı. Bu sene kadroya Ünal Yeter dahil oldu. Program, bugüne kadar 154 bölüm yayınlandı. Peki bu sene hangi karakterler öne çıkabilir? Mahir İpek ile Aslı İnandık, yeni sezonda programın beklentileri yüksek isimlerinden olacak. Bakalım Şevket Hoca’nın tahtına kim oturacak?