Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu sene geçti... Seneye TRT, Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacak. TRT, EBU’nun (Avrupa Yayın Birliği) ayrıcalıklı üyesi beş ülke (Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya) başarılı sonuçlar alınca, oylama sistemini diğer üyelere sormadan değiştirmesine tepki olarak katılmadığımızı açıklamıştı. Sonra EBU Başkanı Jean-Paul Philippot, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’i ziyaret etti. Özür diledi. Kurum içinden aldığım bilgi, bu görüşme sonrası havanın yumuşadığı ve önümüzdeki yıl Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacağımız yönünde.

SİSTEM DEĞİŞİR Mİ?
Ülkelerin bloklara ayrıldığı, oyların buna göre dağıldığı yönünde itirazlarımız da vardı.
Peki bu değişecek mi? İtirazlar bu yönde devam eder ama bütünüyle sistemin değişeceği beklenmiyor.

YARIŞMACI KADIN MI ERKEK Mİ?
Kendi içimizdeki tartışmanın başlığı da buydu. Olay, Hadise’nin katıldığı yıl patlak verdi. TRT’nin Hadise’den epey şikayeti vardı.125 bin TL ödediği klip, istediği gibi olmadı! Çıplaklık bir yana, klibin ‘sanatsal’ hali tartışılır. Hadise’nin konser sayısını artırması ve şarkıyı eskitmesi bir başka konu...
Bir de Rusya’daki ‘hadise’ler var. Ayrıntıya girmeyeyim. Duygusal komedi tarzı iki aşık arasında geçen olaylardan söz ediliyor!
TRT için kendileri açısından tatsız bir örnek oldu... Peki 2015’te ne olacak? İlla ‘erkek’ olsun diye bir şart yok.

BUZ PATENİ DİKKAT?ÇEKMEDİ
Posta Gazetesi’nde TRT’nin 2010 buz pateni yarışmalarını yayınlamadığı haberi çıkmıştı. Bu doğru bir haber... Peki bu kararı kim vermiş? O zamanki Haber Dairesi Başkanlığı’nda bir ‘ekip’ olduğu söyleniyor.
İlginç olan bununla ilgili tek bir haberin bugüne kadar çıkmaması! İddia şu; “Demek izlenmedi, dikkat çekmedi.”

BU SENE DURUM NASIL?
Soçi’de yapılan Kış Olimpiyatları’nda Kadınlar Artistik Buz Pateni yarışlarının yayınlanacağı açıklanmıştı.
Peki bugüne kadar seyircinin ilgisi nasıl? Rakam olarak bir bilgi yok. Sorduğum yetkililer ‘düşük’ olduğunu söylüyor. TRT Spor’da ‘En Güzel Kafa Golleri’ ya da ‘En Güzel Frikikler’ gibi arşiv görüntü programlarını bile daha fazla izleyici aldığı belirtiliyor.
Bu sürpriz değil.

Haberin Devamı

FATO?GELİYOR

Haberin Devamı

Bir zamanlar ‘Söz Fato’da’ vardı. Özel televizyonun ‘kendine has’ yapımlarından biriydi. Fatma Girik, ‘Erkek Fato’ olarak ortalığı kasıp kavurdu,
Girik gündüz kuşağı için bir ‘reality show’ projesiyle dönüyor. Farkı ‘Söz Fato’da’ kadar ‘sert’ olmayacak. ‘Yardım’ formatında diyelim. Kanal belli değil. Peki o hâlâ eski Fatma Girik mi? Gençlere taş çıkartacağı yönünde beklentiler var. Haydi hayırlısı.