Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Yaprak Dökümü’, Şili Mega TV’de başlıyor. 2005 yılının dizisi. İlk keşfedilen Türk

HÂLÂ ALİ RIZA BEY
dizileri revaçta bence. Onun göstergesi ‘Yaprak Dökümü’ oldu. ‘Gümüş’, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’, ‘Aşk-ı Memnu’ hâlâ ilk göz ağrıları diziler ve en çok talep görenler...

‘Eskiden altı günde 90 sayfa yazıyorduk!’

Bu piyasanın çok iş yapan bir senaristiyle konuşuyorduk. Dizi sektörünün nereden nereye geldiğini ya da kalitenin neden düştüğünü anlatan bir cümle kurdu: “Eskiden altı günde 90 sayfa yazıyorduk. Şimdi altı günde 120 sayfa yazıyoruz.” Böyle bir projeden ne beklenebilir?

Haberin Devamı

‘Hayatta evlenmem!’

HÂLÂ ALİ RIZA BEY


Nursel Ergin ‘Evin Tadı’ programında, “Evlenme teklifi almadan, hayatta evlenmem” dedi. Valla bizde hiç öyle olmadı. Gayet iyi gidiyor.

Akıl almaz ama gerçek olur

ATV’nin ‘Gün Ortası’ haberlerinden ‘Akıl almaz ama gerçek. Öğrenciler böyle balık istifi, can güvenliği olmadan taşınıyor’ haberini not almışım. Böyle yapanlar bayağı akıllı aslında. Daha fazla para için bunu yapıyorlar. Hele o çocukları öyle minibüse bindiren veliler... Onların daha bir akıllı oldukları kesin. Bizde haber şablonudur, ‘Eve giren kamyon’ haberlerinde çok kullanılır.

Futbolcu iyi niyetli olursa

Roma-Chelsea maçı TRT 1’de yayınlandı. İlk yarıda hakemin maç yönetimiyle ilgili spiker, “Futbolcular iyi niyetli olunca fazla iş düşmez” dedi. Eee aslında bütün hikaye biraz da bu. Sert oynamak başka, ayağa çift dalmak başka... Her hafta hakemlere, “Oynat bakalım, dur bakalım” deniyor. Ya futbolcular?

HÂLÂ ALİ RIZA BEY

Şöhretli gelin

Evlendirme programlarına sessiz sedasız Sony Channel’da da başlandı. Hande Ataizi’nin stüdyosunda tanıdık bir yüz vardı. Ev ahalisi, “Evlenmemiş miydi?” diye sordu. Önemli mi? O, artık kadrolu ve şöhretli bir gelin...