Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bizde dizilerin adı yoktur, bizde oyuncular vardır. Oyuncu, senaristin, yönetmenin önünde hatta dizinin önündedir. Tanıtımları da öyle yapılır. Panolarda ‘oyuncu kellesi’ izleriz. Bir dizide böyle olmadı. Biz oyuncularını sormadık. Çünkü bize adını ezberlettiler. Tanıtımı öyle yaptılar, ‘Börü’. Star TV’nin başlattığı ‘Bir saatlik TV filmleri’ içeriklerinin ikincisi... Her bölüm bir saat ve izleyici, yapımcı, kanal ve de ekip rahatlıyor. ‘Çember’ de gördük, ‘Börü’ de ispatlandı diyelim. ‘Börü’, bir kurgu dersi olarak değerlendirilebilecek bir proje... Fazlasıyla su gibi akıp gitti. Ekip işi dedikleri böyle bir şey olsa gerek...

Haberin Devamı

Dizi sürpriz yapacak

İlk bölümün finalinde bize bir mesaj vardı. İrfan Başkan (Mesut Akusta) Balyoz’dan içeride. Behçet Orbay (Fırat Doğruloğlu) onu ziyarete gider ve “Sızamadıkları bir tek siz kaldınız, Fethullah’ın itleri sizi hedef alacak” der. İnternet ortamında konuşulan başlıklardan biri de özel harekatın içine sızan ‘ajan’, karakterlerden hangisi olabilir? Bazı isimlerin üzerinde duruluyor. Spekülasyon olmaması için yazmadım. Yönetmen Alper Çağlar’ın ters köşeyi sevdiği söylenmiş ve dizinin finalinin sürprizlerle dolu olacağından da bahsediliyor.

‘Börü’nün internet hakkı kimde?

Büyük sürpriz... ‘Börü’ dizisinin internet yayın hakkını ‘Blu TV’ aldı. Yani Doğan
Holding, rakibi Doğuş Grubu’nun bir projesini yayınlayacak, hem de şifreli. Unutmadan, Doğuş’un platformu da mevcut ama buna rağmen... Önemli olan ticaret!

Cengiz Semercioğlu haklı

Netflix dizilerinin izlenme miktarlarından hareketle, Türkiye’de platformun abone
sayısıyla ilgili yürüttüğüm rakam konusunda Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, “Abarttın oğlum” diye yazmış. Doğru demiş. Bahsettiği abone sayısının bile altında olabileceği söylendi. Yani 100 bin rakamından bahsettiler. Netflix, bazı ülkelerin abone sayısını veriyor. Türkiye o kıvama gelmediği için mi
açıklamıyor yoksa?

BUZLAMA ÇALIŞMASI

Duydum ki, Puhu TV’de hummalı bir çalışma varmış. Platform, internette ve bedava izleniyor. Yeni düzenlemede sorun çıkmasın diye ‘Fi’ ve ‘Çi’ dizilerinde geriye dönük bir temizlik söz konusu... ‘Reklam yerleştirmeler’ ve sanırım bazı sahnelerde ‘blurlama’ yapılıyormuş. Özgürüz diye fazla fazla marka ismi dayadılar anladığım... Bir de ‘küfür etme özgürlüğü’ olmuştu internette yayınlanan dizilerde (!)