Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Endemol Shine Türkiye olayı, kolay kapanmayacak. Sektörün ciddi yayın organlarından TBI (Television Business İnternational) dergisinin internet sitesindeki bir haber bu durumu doğruluyor.

Aralarında ‘Paramparça’ başrol oyuncusu Erkan Petekkaya ve yönetmen Altan Dönmez’in de bulunduğu 40 kişi, şirketin Amsterdam’daki binasının önünde protesto gösterisi düzenleyecek. Peki ne zaman? Haberde, önümüzdeki iki hafta içinde gösterinin öngörüldüğü belirtilmiş. Ekibin Endemol Shine International’ın merkezinin bulunduğu Londra’ya da gidebilecekleri yazıyor.

Haberin Devamı

Yayından kalkıyor mu?

Aynı şirketin sorunlu bir başka dizisi de ‘Kördüğüm’. Haberde, dizinin yapım ortaklarından Okyu Films’in ‘Kördüğüm’ün yurt dışı yayınlarının durdurulması için harekete geçtiği belirtiliyor. Okyu Films’in, diziyi yayınlayan Netflix, Canal 13 (Arjantin), Imedi TV (Gürcistan) ve Nova’dan (Hırvatistan) yayınlarını durdurmasını talep edeceği yazıyor.

İstanbul, bu gerçekten kaçamaz!

CNN Türk’te Dr. Ümit Şahin, (Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde, küresel iklim değişikliği ve çevre politikaları dersleri veriyor) açıkça söyledi: “30 yılda bir olur böyle şeyler. Eskiden de dolu yağıyordu diye kendimizi kandırmayalım. 100 yılda bir derece sıcaklık artışı oldu. Bu hızla gidersek, 2030’larda iki dereceye ulaşacağız.

Birde bunlar oluyorsa, ikide neler olacağını göreceğiz.”Artık normalimiz bu
‘Dokuz günde iki afet’ alt başlığı vardı. Duygu Demirağ’ın konuğu Ümit Şahin: “Kömür ve doğalgaz kullanımını giderek azaltacağız. Betonlaşmadan şikayet var. Doğru ama mesela Kuzey Ormanları’nı yok etmeyeceğiz, yeşil alanlara AVM’ler, siteler dikmeyeceğiz. Kömürlü termik santraller yapmayacağız.” Düşündüm de bunlar ne kadar zor işler. Neyin neresinden döneceğiz? “New York’la İstanbul en fazla risk altındaki metropoller” diyordu sayın Şahin. Bir an onlarla oturup konuşup bir yol buluruz diye düşündüm. Kaçış yolu yani.İstanbul ve İzmir uyarısı

Şahin, gelecek için bir uyarı daha yaptı: “İstanbul ve İzmir’in dahil olduğu sahil kıyısındaki büyük kentler, deniz seviyelerinin yükselmesiyle 2050 civarında en fazla zarara uğrayacak 20 şehir arasında.” ‘Daha 33 yıl var’ diye düşünebiliriz. Böyle daha binlerce fırtına, tsunami ve hortumlarla o aşamaya gelineceğini, aktardı hocamız. FOX Ana Haber’de İstanbul’un yeşil alan durumu haberi vardı. Kişi başına düşen yeşil alan 7.5 metrekare, olması gereken ise 15 metrekare.