Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Avlu’ dizisinin yeni sezon bölümlerinde, Hülya Avşar’ın rol alacağı haberleri yer aldı. Merak ettim, sordum yetkili isimlere... “Haberimiz yok, lafı dahi geçmedi” dediler.

HÜLYA AVŞAR OYNAYACAK MI

Yarışmalarımız da iş yapıyor

Dizileri, çocuk çizgi filmimizi ve yarışma formatlarımızı dün yazdım... Türkiye’nin televizyon ayağı hayli dinamik dünya pazarında. Yerli format üretiminde uluslararası ses getiren bir şirket var, ‘Global Agency’... Yeni bir müzik yarışması formatı pazarladı, ‘Sound Of Nation’... Ülkelerin yerel müziklerine dönük bir program. Slovakya RTVS 1 televizyonunda yayınlanmış ve büyük ilgi görmüş. Yunanistan Antenna TV almış yarışmayı. Fransa’nın eğlence programları konusunda tek ismi Herve Hubert de, formatı alan bir başka isim. Çin ve Çek Cumhuriyeti sırada... Tabii Türkiye’de de ilgilenen kanallar varmış.

Haberin Devamı

Katma değeri düşük, ithal edelim

Bloomberg kanalında uzun yıllardır tanıdığım ve sevdiğim kardeşim, ekonomi basınının emekçilerinden Abdurrahman Şimşek’i dinlerken çok şaşırdım. Abdurrahman, “Patates ve soğan ucuz, katma değerde son derece düşük ürünler. Saman da öyle. İthal etmekte sorun yok. Biz katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz, mesela ayçiçek” dedi. Ayçiçeği ithal ettiğimizi, bunu üretmemiz gerektiğini söyledi. Ev ahalisi olarak şaşırdık tabii ki. Duymuş olacak bizi programın sunucusu Aslı Şafak, İngiltere gibi sanayi devrimi yapmış bir ülkenin patates ve elma ürettiğini hatırlattı. Abdurrahman Abi, “İngiltere üretmeyeyim demiyor, bizde üretsek ne olur?” dedi. Ekonomi basınının unutulmaz isimlerinden rahmetli Bülent Yardımcı Abimiz duysaydı ne derdi?

RTÜK’e sordum

Ahmet Maranki, bir dolu garip laf etmişti televizyonda. Çok tepki aldı. Olmayacak gibi değildi hani. Merak ettim, o sözlerle ilgili ne olup bittiğini RTÜK’e sordum. “Maranki konusu konuşuldu ama gündemde yok” dediler. Son durum böyle...

HÜLYA AVŞAR OYNAYACAK MI