Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D, ‘Bu pazar iki dizi arka arkaya’ ilanı verdi. Saat 20.00’de ‘Bodrum Masalı’, 21.00’de ise ‘Hayat Şarkısı’. Peki bunun hikayesi nedir? İki farklı yönü var.

İki dizi final yapacak

Kanalın yönetimi, “Yeni dizilere yer açmak gerek. Salı günü onlardan biri. ‘Hayat Şarkısı’nın izlenme oranları memnuniyet verici oranda. Son veremeyiz. O zaman ne yapalım? Kendi hikayesine uyumlu bir başka dizimiz var ‘Bodrum Masalı’ onun arkasına koyalım” diye düşünmüş. Bu arada belirteyim her iki dizi mayıs ve haziran sonu final yapıyor. İkisi de bu sezon final yapacaklarını önceden biliyormuş. Yani baştan konuşulmuş bu durum, sürpriz değil. Kanal bir yenilik daha denemeye karar vermiş. Aslında daha önce yaşadığımız bir durum; iki dizi dönemi. Formülü bu pazar deneyecekler.

Haberin Devamı

Seneye de uygulayacağız

“İki dizili günlerin devamını istiyoruz. Daha kısa işler. İlk dizi gençlere, ikinci dizi orta yaş ve üstüne hitap eder bir düşüncemiz var” diyor kanal yönetimi. Özet bölümler kalkıyor bu formülde. Hatta şöyle bir durum söz konusu olabilir; cumartesi ve pazar

120 dakikalık diziyi, ikiye bölüp ardı ardına 60 dakika olarak yayınlamak. Sonraki kuşağa ikinci diziyi koymak. 60 dakika dizinin bir riski, tüm maliyetlerde epey bir indirime gidilir. Mesela kulağıma gelen oyuncunun fiyatında üçte bir oranında indirim. Bunu kabul eder mi sektör? Kanal D yeni bir yöntem deniyor.

Başarılı olursa, diğer kanalların da benzer akışa dönmesi muhtemel. Bu durumda eski ‘iki dizili günler’ bizi bekliyor olabilir. Kısa dizi yazmak nasılmış? ‘Bodrum Masalı’ cephesinde durum şöyle; “Bizim için de yeni bir üretim biçimi olacak. Bakalım kısa dizi yazmak nasılmış?” diyorlar.

‘ARKA SOKAKLAR’DA NELER OLUYOR?

434’üncü bölümde hem Mesut hem de Hüsnü komiserin durumları kritikti. Bu akıllara “Acaba iki karakter diziden ayrılıyor mu?” sorusunu getirdi. Hatta İrfan Değirmencioğlu’na destek mesajı atan Şevket Çoruh’un sözlerinin de son bölümdeki durumla alakalı olup olmadığı yazıldı. Ben de durumu sordum. “İki karakterin de dizinden ayrılması söz konusu değil. Ancak bunu seyircinin durumu seyrederek görmesini istiyoruz” cevabını aldım. Durum böyle.