Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın konuklarından biri, Ankara İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün’dü. Düzgün,

İLAHİYAT HOCAMIZDAN BİR HAYAL
“Ekonomilerinin kayıt altına alınması, demokrasilerinin bu kabile yapısından kurtularak, tarikatlar, cemaatler gibi siyasal kültür geliştiren bağlardan kurtularak, demokratik ve şeffaf bir kültür geliştirmesi konusunda Türkiye’nin öğretici olmak gibi bir vebal borcu var” dedi. Yani ‘İslam ülkelerine bu konularda örnek olacağız’ demek istedi hocam. Bu gücün nereden geldiğini de, Türkiye’nin 90 yıllık seküler kültür ülkelerinde elde edilemeyen bir birikimi bize kazandırmasına bağladı. Hocamız, İslam kültürünün müthiş bir birikime, Selçuklu ve Osmanlı üzerinden sahip olduğumuzu da hatırlattı. Bunun bizde ‘soft bir güç’ yarattığını belirtti. Ne diyelim, inşallah bir gün farkına varırız hocam.

Haberin Devamı

ANKET ŞİRKETİ SAHİPLERİ NE KONUŞUR?

CNN Türk’te sevgili Ahu Özyurt’un konukları Hakan Bayrakçı, Soner Aras ve İbrahim Uslu’ydu. Bir de Gülfem Saydan Sanver vardı.

İLAHİYAT HOCAMIZDAN BİR HAYAL
Üç anket şirketi sahibi ve bir de yine ‘Türkiye’deki Seçim Kampanyaları ve Siyasi Partilerin Karşılaştırmalı Seçim Stratejileri’ üzerine doktorasını yapmış, bu konuların uzmanı bir isim. Konuşulan konu, Kudüs... Sayın konukların bilgi ve birikimleri elbette ki uluslararası ilişkileri konuşmaya yeterlidir. Bu durumda uzmanlık alanı dış politika, stratejiler vs. olan, bu işe kafa yormuşların günahı nedir? Türkiye’nin seçim gündemi olur, sayın konuklar ‘buyur’ edilir. İslam dünyası, Trump ve Kudüs başlıkları konuşulurken, sanırım öncelik almaları hiç doğru değildi. Geçenlerde benden sinema filmleri hakkında görüş istemişlerdi. ‘Benim alanım değil’ demiştim. Rahatlıkla fikir beyan edebilirdim mesela. Biraz da konukların dikkat etmesi gerekiyor. “Ben buradan almayayım” demeleri gerekiyor.

İLAHİYAT HOCAMIZDAN BİR HAYAL

FENER’İN MAÇI NEDEN ATV’DE?

Ev ahalisi, “Galatasaray’ın maçı neden ATV’de değil, A Spor’da yayınlandı?” diye kızdı. Beşiktaş’ın da maçı vardı. Yani iki büyük takımın maçı. Salı akşamı ATV’nin iddialı dizisi ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ yayınlanıyor. Çarşamba günü, Fenerbahçe’nin Adana Demir-spor’la maçının olduğu akşam ‘dişe dokunur’ bir şey yok! Ev ahalisi, “Ya hepsi ATV’den ya da hepsi, A Spor’dan yayınlansın” diyor. Çok sayıda taraftar da aynı düşünceleri paylaşmıştır.