Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Suzi, İlyas’ın villasına gizlice geliyor. Tam o sırada Esra da otomobiliyle orada. “İnsanın zoruna gidiyor. Aramadın, sormadın ve özlemedin. Boşanmayı da hemen kabul ettin. Bizim ilişkimiz bunu hak etmedi. Evde bir tıkırtı oluyor, ona uyanıyorum, acaba bahçe kapısından o mu geldi diye, insan bekliyor yani” ” diyor İlyas, Esra’yla resmi işlemleri tamamlamadan önce... Sanki daha önce yaşanan sahnenin özeti gibi... “Sen bahçe kapısından başkalarını bekle İlyas, beni bekleme” gelen cevap.

Haberin Devamı

Merak ettim mesaj nedir diye? Küçüklüğünde “Göster amcana pi...” kültüründen
gelen erkeğin, kadına ‘yalan söyleme’ rahatlığını sergilemek mi? Ya da ‘sadece
erkeklerin bahçe kapısından içeri istediğini alma özgürlüğüne sahip olabileceğini göstermek mi?’

Peki ne oynadı?

‘İçerde’ dizisinde ‘Melek’ karakteri öldü. Büyük olay oldu. Çok izlenen dizinin başrol karakterlerinden biriydi ölen. Geriye ne kaldı oyunculuk adına? Böyle bir
ekibin içinde yer almak sanırım Bensu Soral için çok büyük bir tecrübe olmuştur!

Önce kendimize bakalım

Avrupa, Türkiye’yi tekrar siyasi denetim sürecine aldı. Konu ekrandaydı. NTV’de bir hocamızın sözleri dikkatimi çekti. “Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Erdoğan” diye anons edildi. Devlet üniversitelerinden ‘az sayıda öğretim görevlisi’ ekrana çıkar. Özel üniversiteler bu konuda ‘pazarlama’yı iyi yapar, program bu açıdan önemliydi.

Ne dedi peki? “İlla bizim Avrupa’nın içinde olmamız gerekmiyor. Yeter ki biz kendi mekanizmamızla, hedefimizle ve demokrasiyle özgür bir Türkiye olarak kurarsak onu zaten kendimiz geliştireceğiz. Avrupa bizi aldı almadı, meselesi değil. Sen önce kendin ne yapıyorsun, ona bak.”

Adını kim buldu?

Koca borsamızın adının bir televizyon programından çıktığını biliyor musunuz? Aslı Şafak geçtiğimiz salı, hikayeyi anlattı. Konuk Nevra Doğaner’di, konu Sermaye Piyasası Ödülleri. “Daha yaratıcı kategoriler koymak istiyoruz” dedi Doğaner. Şafak, “Seyirciler göndersinler valla. Borsayla ilgili bir organizasyon vardı. Bir anket yapalım dedik programda, ‘Borsa İstanbul’un adı ne olmalı diye? BİST
oradan çıktı. Yüzlerce öneri yağdı. Sonra akşam gittiğimizde Cüneyt (Cüneyt Başaran yani) o zamanki başkan İbrahim Turan’a söyledi. O da tamam dedi.” İMKB böylece BİST olmuş.