Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ülkenin en önemli sorunu bu.

O yüzden masaya yatırmakta fayda var. Ev ahalisinin ‘İrem Derici ile Eğlenmene Bak’ izlerken söylediklerini not aldım. Program için, “Bazılarına laubalilik yakışır. İrem Derici de olmuyor. Herkesten çok ben konuşacağım havasında” dediler. Aynı akşam Evrim Akın ise, ‘Çocuktan Al Haberi’yle büyüklere sunum şovu yapıyor. İki isim, akşamın ‘kim daha çok izlenecek?’ yarışına ister istemez girdi. Özetle, çocuk formatını alıp, orasını burasını eğip büküp, büyüklerin en çok televizyon izledikleri zaman dilimine uydurmaya çalışmışlar.

Haberin Devamı

İREM Mİ,  EVRİM Mİ

Ev ahalisi, “Sunduğu bir yarışma programı vardı mesela. Neden devam ettirmediler? Sonuçta çocukların yer aldığı, gündüz kuşağı programı. O saate uygun” diyerek “Sunucu olarak Evrim Akın diyoruz” dediler.

Program olarak, “’İrem Derici ile Eğlenmene Bak’ daha üzerinde düşünülmüş bu saat dilimine uygun” diyerek de orta yolu bulmaya çalışıyorlar. Derici’nin çılgınlığı, deli dolu hali, umursamaz davranışları ve her an bir muzurluk yapacak bakışlarıyla izleyiciyi buna alıştırdığını kabul etmek lazım. İnce çizgi de burada başlıyor.

Alışmak, yerini sevmek ve nefret etmek arasında kesin çizgilere bırakıyor. Akın bana göre, son dönemin ekranda en iyi kadın şov sunucusu olabilecek kapasitede bir isim. Bunu ‘Piramit’le kanıtlamıştı. Beş program sunuculuğu ve birçok dizi oyunculuğuyla, kameranın sevdiği yüz oldu.

Ortak özellikleri

İkisi de hırslı. Derici, müzikteki başarısını ekranda, en çok izlenen kanalın iddialı programının sunuculuğunu yaparak belgelemek istiyor. Akın ise, zamana direniyor. Show TV’deki çocuk for-matıyla yetineceğini zannetmiyorum. Bir de estetik operasyonlar konusunda ortaklıkları var. ‘Eski hali nasıldı?’ sorusunun sorulduğu isimler listesindeler diyeyim.

GALİP TEKİN ANISINA YAYINLANSIN!

Eski zamanlarda tanıdım onu. Sessizliğin suretinde nasıl da isyankar bir ruhun olduğunu, çizgilerinde tanıdım. Star TV’den ‘Bir Acayip Hikayeler’ geçti. Onun anısına tekrar yayınlansın isterim.

NE BUZ NE DE BİP İSTEMİYORUZ!

TV 8’de ‘Hababam Sınıfı’ filmi vardı. Saat 23.00’ü çoktan geçmişti. Ev ahalisi, “Ne zaman olsa, hangi sahneden başlasak, gülüyoruz” yorumunu yaptı. “Eşoleşek” biplendi, sinirler tepeye çıktı. Biplenmiş bir ‘Hababam Sınıfı’ istemiyoruz. FOX’ta ‘Oğlan Bizim Kız Bizim’de, çocukla kız şarap içecek oluyor, buzlanıyorlar. Ev ahalisi sordu: “İçinden şarap geçen filmi seçip, sonra buzlamak nasıl bir duygu?”