Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İzmir’de iki önemli işadamı televizyon işine giriyor. Selim Gökdemir ve Ahmet Küçükbay. Selim Gökdemir, Megapol Yönetim Kurulu Başkanı. İzmir’deki gökdelenler ondan soruluyor. Bayraklı Belediyesi son seçimlerde AKP’nin adayıydı. Şimdi siyasetten elini eteğini çekmiş. Diğer ortak Orkide Yağları’nın sahibi. İzmir’de yayın yapan üç kanaldan biri olan Kanal35’i ele aldılar. Selim Bey’le konuşma fırsatım oldu. Teknik olarak kanalı baştan aşağı yeniliyorlar. Digital yayın yapacaklarını söyledi. 1.5 yıl sonra frekans ihalesinin yapılacağını, ulusal kanal olmayı düşündüklerini açıkladı. Hatta bu yeni yapılanma içinde İstanbul’dan flaş isimleri de transfer edeceklerini belirtti. Ne olursa olsun, İzmir’in iki önemli işadamı bu konuda ortaklık yapıyorsa, söz konusu kanal iddialı demektir.


KEYİFLİ BİR KOMEDİ
‘Bir Konuşabilse’ TV8’in (23.15) filmlerinden. Filmi seçmemin nedeni şu yorum: “Gece can sıkıntı-sından, hiç beklentiniz olmadan izleyeceğiniz etkileyici bir yapıt.” Filmin başlarda sıkıcı, ama ortalara doğru ne olacak diye meraklandıran bir hali varmış. Bill Murray oyunculuğu ile Oscar’a aday olmuştu.


‘THE O.C.’NİN YENİ BÖLÜMLERİ
Fox TV, gençlik dizisi ‘The O.C.’nin yeni bölümlerini bundan böyle her pazar yayınlayacağını duyurdu (13.45). Takip edenlere duyurulur.

GENÇLERE ROCK MÜZİK ÖNERİSİ
24’ün genç rock gruplarına tanınma olanağı sağladığı ‘Yeraltı’ programında Kaçak Grubu var (15.00). Grup, ‘Silahlı ve Tehlikeli’ albümüyle dikkat çekti.

TÜRKİYE GÜZELİ KOMİSER OLURSA
‘Adanalı’ dizisine Türkiye 2009 güzeli Ebru Şam eklendi. Komiser Esra rolünde. Rolü özetle şöyle; güzelliği sayesinde tüm erkekler ona hayran olacak. Sofia Engin’i, Maria da Yavuz’u kıskanacak. Oldukça önemli bir rol. Ne de olsa Türkiye güzeli!

CANDAN ERÇETİN TANITIMDA
Yeni albümü çıkan sanatçılar tanıtım turları yapar. Burada iki seçenek vardır. Ağır olanlar ağır programlara gider, örneğin sabahın köründe onları göremezsiniz. Candan Erçetin bu isimlerden biridir. Güneri Civaoğlu’nun programında izleyeceğiz. Programın bir diğer konuğu da Uğur Dündar. Star Ana Haber’in birinciliğinin sırrını anlatacak. (KANAL D / 12.30)

GÖZÜME TAKILANLAR

‘KÜLTÜRSÜZ’ KÜLTÜR BAŞKENTİ
2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’un resmi açılışı yapıldı. Haber bültenlerinde öyle bir hava vardı ki, “İstanbul’un her yeri havai fişekle kaplanacak, aman sokağa çıkmayın” denecekti neredeyse. Bugün TV’de haber “Kültür Başkenti felci” diye verildi. Bir de Belediye Başkanı Topbaş çıkıp “Elinize belinize sahip çıkın Avrupa bizi izliyor” anlamına gelen demeci de patlatınca n’oluyoruz dedim. Kültür Başkenti ‘kültürsüz’ bir hal almıştı.