Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İngiliz ITV kanalında yayınlanan ‘What Would Your Kid Do?’ (Çocuğunuz Ne Yapacak?) yarışma programını, Kanal D satın aldı. Geçtiğimiz yıl, ITV kanalının performansı en iyi programlarından biri olarak kabul edildi. 3.8 milyon izleyiciyi ekrana çekti. Jason Manford, bu yarışmanın sunucusu... Bir komedyen, BBC ve ITV kanallarında değişik şov programlarına imza atmış bir isim. Çok iyi bir sesi de var. ‘A Different Stage’ albümünü almanızı tavsiye ederim. Yarışmanın özelliği, ailelerin çocuklarını ne kadar tanıdığıyla ilgili... Show TV’deki ‘Çocuktan Al Haberi’ni andırıyor.

Haberin Devamı

Stüdyo işleri yapacak

Kanal D’nin yeni sezonda stüdyo işleri çoğalacak gibi görünüyor. İlk işaret, bu yarışma olabilir. Programı Buse Varol sunacak. Format ne kadar iyi olursa olsun, iş sunucuda bitiyor. Mesela ‘Çocuktan Al Haberi’ ve Evrim Akın örneği... En büyük sıkıntı televizyon sektöründe ‘şovmen’ kısırlığı... Genelde oyuncudan evrilmiş sunucu oluyor. Bir İngilizler’in sunucusuna bakın, bir de, bizdeki örneklere? Bakalım Varol, sunucu olarak sektöre kazandırılmış olacak mı? Yarışmanın adı daha belli değil. Ağustos ayında yayına girmesi öngörülüyor.

KANAL D’NİN YARIŞMASINI KİM SUNACAK

HBO’nun projesinde neden Türkiye yok?

ABD’nin önde gelen paralı TV kanalı, HBO... İlginç dizileriyle (‘Game of Thrones’) çok iddialı... Kapılarını Avrupa’ya açmış. Daha doğrusu Balkan ülkeleri, İspanya ve Kuzey ülkeleri... Mesela Hırvat polisiye dizisi ‘Adria’ ilk önemli projelerinden. Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Romanya, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya, Moldova ve Bulgaristan’ın yanı sıra Danimarka, Norveç, İsveç ve İspanya gibi ülkelerde yazar ve yapım keşfine çıkmış kanal...

Dibimize gelmiş. Dizi sektöründe ‘telenovela’ da iddialı bir yere gelen Türkiye’nin ‘haute gamme’ diye nitelenen dizi sıralamasında da yerini almaması için hiçbir neden yok. HBO hazır komşuya kadar gelmişken, neden bize uğramasın? 2016’da Sarajevo Festivali kapsamında bir ‘First Draft’ yarışması yapmış. Amaç, bölgenin yetenekli senaristlerini keşfetmek. Bizim haberimiz oldu mu?

Haberin Devamı

Düzeltme: 25 Haziran tarihli yazımda sevgili Abdurrahman Yıldırım’ın soyadını Şimşek olarak yazmışım, düzeltirim.