Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kemal Sunal aramızdan ayrılalı 18 yıl olmuş... Ev ahalisi, “Bakalım bugün hangi kanal, Sunal filmi verecek?” dedi. Malum, her an imdada yetişir onun yapımları... TV8, ‘Çöpçüler Kralı’nı yayınlamış.

KANALLARDA SUNAL FİLMLERİ NE DURUMDA

Ev ahalisinin bir kısmı gezmedeydi,Dünya Kupası maçına baktım ben de. Onlar filmi izlemişler. “Keyif almadık, orasını burasını kesmişler” dedi. Buzlama, ‘biip’leme durumu yani... 18 yıl sonra sanatçıyı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Tabii, buzsuz ve ‘biip’siz...

‘JET SOSYETE’YE GÜLEMİYORUZ

‘Jet Sosyete’nin tekrarları var. Bir süre izledik. Gülme efektlerinin dörte biri kadar gülmediğimizi fark ettim. İzliyorduk fakat gülmüyorduk. Sezonda çok iş vardı, yeterli ilgiyi gösteremedik diye düşünmüştüm. Yazın nispeten boş zaman diliminde salim kafayla baktığımızda da ev ahalisiyle gülmediğimizi gördük. Benzer durum ‘Erkenci Kuş’un ikinci bölümünde yaşandı. Bir gayret izleyelim dedik. Ekip iyi fakat olmayan bir şey mevcut. Senaryo mu acaba?

Haberin Devamı

NETFLIX’TEN 1 MİLYAR DOLAR

Netflix’in bu yıl Avrupa’da dizi çekimlerine harcayacağı paranın 1 milyar dolar olması bekleniyormuş. Bu da Netflix’in bütçesinin yüzde 85’ini üretime harcaması demek oluyormuş.

2018 yılına kadar 700 program ve dizi çekmeyi planlıyormuş. Netflix’in dizi ve filmleri sitesine girdiğinizde yapımların gözle görülür arttığını fark ediyorsunuz. Filmleri neredeyse klasik Hollywood şirketleriyle yarışır duruma geldi.

‘Orijinal Netflix filmi’ ibaresi hâlâ bende ‘iyi sinema filmi’ fikrini tam oluşturmadı. Hemen altını çizeyim, son dönemde hatırı sayılır miktarda, İspanyol filmi izledim Netflix’te... İspanyol sineması senaryoları ve oyuncularıyla farkını ortaya koyuyor. Komedisinden, polisiyesine kadar durum böyle.