Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gizli kasetler hayatımızda. Dinleme, gizli kamera kayıtları batının ve Amerikan hayatının film konularının vazgeçilmezi. Biz onları uzaktan izlerdik. Şimdi bu filmler daha bir önem kazanıyor. İşte Ülke TV’de ‘Çağdaş Sinema Kuşağı’nda 2009 yılı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazanan yönetmen Michael Haneke’ye bu ödülü kazandıran ‘Cache’ filmi var.
TV’de edebiyat programı yapan Geroges kimden geldiğini bilmediği paketler alır. Bunlarda kendisinin ve ailesinin sokaktan gizlice çekilmiş görüntüleri ve anlamı belli olmayan ürkütücü çizimler vardır. Zamanla görüntülerin aslında kendisini tanıyan birinden geldiğini hisseder. Bundan kurtulmak için polise başvurur. Doğrudan bir tehdit olmadığı için polis bu işe girmez. Yaratılmış bir şiddetin sonradan korkuya dönüşmesi.
Daniel Auteuil ve Juliette Binoche gibi iki önemli isim başrolde. Tek çekincem yayınlandığı kanal. Sinemaya hayli uzak bir kanal Ülke TV. Belki de günün bana göre en önemli filmi.


SEVDA DEMİREL’İN EVİNİ MERAK EDENLER İÇİN

KASET HAYATI ALT ÜST EDİYOR


Ben gerçekten merak ediyorum. Hande Ataizi ile olanlardan hatırlıyoruz. Nedense hayatın bu kadar basit olmadığı yolunda bir hissim var. Merak ederiz ‘ünlülerin evi’ni. Defne Joy Foster ‘Çat Kapı’da Sevda Demirel’in Maltepe’deki evinden bildiriyor (Star / 10.40). Demirel’in boksör sevgilisi varmış, bilmiyordum bu da gülümsetti beni! Neden ayrılmış onu da anlatacakmış. Cesur kıyafetleri erkeklerin hayalini süslüyormuş, ama artık böyle kıyafetleri yokmuş. Yani bu saat diliminde uzaktan kumandanızla şöyle bir uğrayabilirsiniz.


MAKYAJIN SIRLARI
Bunun peşinde koşmayacak bir kadın tanımıyorum. Makyaj badana boya değil. Bir estetik olayı. Kadınlar her daim bu tarz yapımları ilgiyle izler. Zeynep Tunuslu’nun ‘Alamode’ programında makyöz Ahmet Yıldırım makyaj sırları üzerine konuşacak (TV 8 / 14.45). Canım o kadar da çok şey beklemeyin, hani bütün sırları öğrenecek değilsiniz tabii ki. Ben yine de haber vereyim dedim!


TÜRK SANAT MÜZİĞİ İSTEYENLERE
‘Bizden Nağmeler’de İnci Çayırlı var (24 / 23.00). Gerçekten Türk Sanat Müziği dinlemek isteyenler varsa eh bundan iyisi can sağlığı. ‘Adabı ile okuyan’ kaç kişi kaldı? Daha doğrusu artık var mı? Murat Bardakçı’nın özel çabası hariç... Hilmi Yavuz’dan da şiirler var. Eh fena değil değil mi?


GÖZÜME TAKILANLAR

KURTLAR PEK SAKİN
‘Kurtlar Vadisi Pusu’nun son bölümünü izledim. Bir ara vermiştim. Abdülhey, Memati ve Polat. Ha bir de İskender var. Dizi daha çok ‘diyaloglar’ üzerine kurulu. Sanırım biraz kara mizaha döndü iş. Yani mafya, gladio, devlet neyse hepsi aslında bir kara mizah. Memati artık Ali Memati’nin mama parasına bakıyor.
KASET HAYATI ALT ÜST EDİYOR
İskender şöminede kağıt yakıyor. Yan roller o kadar ağırlığını koymuyor. Yani beni pek çekmiyor. Polat da arada bir sevdiğinin yanına uğruyor. İskender Bey’in filmini izleyelim; galiba iş orada bitiyor.


METİN OKTAY VE ALİ KIRCA
Galatasaray basketbol rezaletini Ali Kırca Show TV Ana Haber Bülteni’nde yorumladı. Dokunaklı, duygusal cümlelerin yer aldığı bir yorumdu. Kırca konuşurken arkada hep Metin Oktay’ın görüntüsü vardı. “En azından onun ruhuna saygı gösterin” demeye getirdi ve “Takımı ligden çekin” buyurdu. Ve ardından Dünya Şampiyonu olan engelli Galatasaray basket takımının görüntüleri geldi. Bunları izledikten sonra “Bilmem ben” dedim; “Ya çekilin yaaa”.

‘AŞK-I MEMNU’N EDİYOR
‘Yasak Aşk’ın artık kaçar göçeri kalmadı. Behlül ile Bihter ya da Nihal. Behlül ders çalışamıyor odada. Sürekli telefon çalıyor. Bir masadaydılar. O masada aldatanlar aldatılanlar, aşk arayanlar, bu pazarlıkları bilenler hepsi vardı. O masadan kalkıp sonra kendi senaryolarına gittiler.
Bence dizide Behlül ile Nihal öpüşmez! Bunu söyleyebilirim... Ancak yine de senaristlerin ne yapacağı belli olmaz. Aslında dizi bundan böyle senaristler toplantısının sonuçlarına göre olacak. Ancak iş, “Ne yaparsak izleyicinin içi gıcıklanır?” sorusunun yanıtına bakıyor. İzlenme oranları da aşkları memnun ediyor.


KASET HAYATI ALT ÜST EDİYOR


Behlül ve Bihter’in son buluşması reytingleri altüst etti.