Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Abbas Güçlü ‘Genç Bakış’ açılışını Tolga Çevik’le yaptı İTÜ’de. ‘Komedi Dükkanı’ televizyonumuzun flaşlarından. Bir öğrenci bu formatın başka ülke televizyonlarına satılıp satılmadığını sordu. İki ülke ilgilenmiş. Hatta denemeler de yapılmış. Sorun dil. Altyazı ile tüm esprilerin verilmesi mümkün olmamış. Bir de bazı esprilerin de sadece bize ait olması, yabancıların anlamasının mümkün olmaması da bir başka sorun yaratmış. Ve bu nedenle vazgeçilmiş. Şimdi ilgilenen bir ülke daha varmış.

DUDAKTAN ÖPTÜRMEMiŞ
Sinem Kobal ‘Küçük Sırlar’da oynuyor. Rol arkadaşıyla bir öpüşme sahnesi varmış. Dudaktan öptürmemiş, yanaktan öptürmüş. Bu hikaye uzar gider. Olayın haber olarak gelişiyle kendisi arasında fark olabilir. Bir de Arda Turan faktörü giriyor habere. Ama dizide bir yakınlaşma var. O zaman yakınlaşmasınlar. Ya da dizide kimse Sinem Kobal’a yaklaşmasın. O kendi başına takılsın. Bu da olmaz, ne yapacak Sinem Kobal öyle tek başına? O zaman yanaktan!

Haberin Devamı

KILIÇ GÜNÜ REKLAM YAPMADI
Kimse o sahneyi görene kadar böyle bir çekim olduğundan haberli miydi? Hayır. Yani eşcinsel sahne. Dizinin gidişatı içinde yer aldı sadece. Peki ‘Fatmagül’ün tecavüz sahnesini biz ne kadar zamandır biliyoruz? Çekimler başladığından bu yana. İstese ‘Kılıç Günü’ bu sahnenin haberini sızdıramaz mıydı? Olay o zaman konuşulmaz mıydı? Ya da bu kadar televizyon dünyasının içinde olan ekip, bunu düşünemez miydi? İki dizinin ‘çok konuşulan’ iki sahnesinin bir de böyle bir farkı var.

BASIN ODASI MI HAMAM MI?
NTV’de ‘Basın Odası’nın son yayınlanan bölümünde sahne şöyleydi; Okay Gönensin ile Ruşen Çakır bir kenarda sus pus. Nazlı Ilıcak ile Nuray Mert ‘car car car’... Erkek tarafı şöyle bir söze girecek oluyor özellikle Nuray Mert’ten bir feveran. Hatta bir ara iki kadın gazeteci öyle bir kaptırdılar ki, beyler birbirlerine gülerek bakmaya başladı. Program bitti. Peki ne konuştular? Bence bu programa erkek gazeteci alınmamalı. Ruşen Çakır arada uğrar bakar durum nasıl, ekip kendi arasında zaten durmaksızın konuşuyor. Onlar konuyu da bulur, programı da götürür. Peki üçüncü gazeteci kim olmalı? Bunu okurlarıma bırakıyorum. NTV Basın Odası’na bir üçüncü kadın gazeteci aranıyor? Bu isim kim olmalı? Yazın bana.


REHBERiM

ALEV ALATLI’NIN ROMANINI KiM BEYAZPERDEYE AKTARIYOR?
İkonoskop’un bu bölümüne Kerem Çatay konuk oluyor. ‘Yaprak Dökümü’, ‘Dudaktan Kalbe’, ‘Aşk-ı Memnu’, ‘Ezel’, ‘Menekşe ile Halil’, ‘Samanyolu’ ve şimdi de ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’... Çok izlenen dizilerin yapımcısı Çatay, TRT’de başlayan televizyonculuk kariyerinin nasıl başarılı bir ‘yapım şirketleri patronluğuna’ dönüştüğünü anlatıyor. Birçok sorunun cevabı bu programda. Haluk Bilginer ve Kıvanç Tatlıtuğ, Ezel’in kadrosuna nasıl katıldı? Türkiye’nin en çok dizi çeken yapım şirketi sinema filmine ne zaman imza atacak? Alev Alatlı’nın hangi romanı beyazperdeye aktarılacak? Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, gerçek bir Türk filmi çekimine hangi yapım şirketiyle başlayacak? Bir nokta programı hazırlayanlardan biri Faruk Bayhan. Kerem Çatay ile TRT’den özel televizyonlara adım atan kuşaktan. Çok anıları vardır birlikte ...(BLOOMBERG HT/23.20)

Haberin Devamı

SABREDiN BEĞENECEKSiNiZ
‘Şanslı Slevin’ TV8’de bu akşam. ‘Filmin ilk bir saatinde hiç bir şey anlaşılmıyor. Ama sabredip izleyince güzel bir hal alıyor film ve keyif veriyor. Yani olayı çözmek için biraz beklemek gerekiyor. Bruce Willis ve Josh Hartnett’in oyunculuğu takdir toplamış. (21.15)

Haberin Devamı

BiRAZ ESKi AMA AL PACINO VAR
Kanal a’da bir Al Pacino filmi. ‘Adalet İçin’. Sadece aksiyon macera polisiye olayı değil. ‘Gizli kalmış bir şaheser’ yorumu yapılmış. (21.30)


DiP NOT

AŞK VE PLAYSTATİON
Harekete geç’ sloganıyla tüm Türkiye’yi oyuna dahil eden PS Move’un, merak uyandırıcı tanıtım kampanyası BKM Mutfak’ta pişmiş. PlayStation tutkunu olduğunu söyleyen Eser Yenenler “PC yüzünden kız arkadaşımdan ayrıldım. Şimdi onunda oynayacağı oyunlar var” demiş. Onlar artık ‘tiyatro’ değil bir nevi ‘pazarlama’ şirketi! Yeni gençlik ve değişim...