Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

KORE BİTTİ SIRADA JAPONYA
Kore’yi bitirdik. Şimdi sırada Japon dizileri var. Nippon TV’nin dizilerini, Med Yapım pek sevdi. Haksız sayılmaz, üç tanesi iyi iş yaptı: ‘Anne’, ‘Kadın’ ve ‘Kızım’... Sırada yine bu kanalın önem verdiği dizisi ‘Oasis/A Love Story’ var. “Bu iki ülkede de gördüğümüz ilişkiler üzerine kurulu, kalbi ısıtan dizilere büyük ilgi var” diyerek neden Japon dizilerinin yerli halinin tuttuğunu özetlemiş oluyor Nippon TV Uluslararası Ticaret Geliştirme Başkanı Atsushi Sogo. Med Yapım’ın yanı sıra Fatih Aksoy’un Faruk Bayhan’la ortak olduğu şirket MF Yapım’ı da unutmamak lazım.

Haberin Devamı

İSPANYOL KANALI TÜRK DİZİSİ DOLDU

Valla öyle... Mediaset medya kuruluşu ve bünyesinde özel TV’ler var. ‘Fatmagül’’ün Suçu Ne?, ‘Kara Para Aşk’ ve ‘Ezel’, çok iyi iş yaptı. Atresmedia içinde yer alan Nova TV’de gösterildi. Dizileri öyle pek fazla izlenmeyen paralı kanal Türk dizileriyle kendini aştı ve izlenme oranlarında ilk sıraları aldı. İspanya, Türk dizilerini keşfetti. Son olarak MIPCOM’da bu görüldü. İspanya’nın köklü medya kuruluşlarından Mediaset İspanya, ‘Kara Sevda’nın yayın haklarını aldı. Türk dizilerini keşfeden Nova TV de boş durmadı, ‘Medcezir’ ve ‘Sıla’ dizilerini de yayınlama kararı almış. Kanal, ‘Türk dizileri kanalı’ oldu diyebiliriz.

ENTEL TÜRK YAPIMI HANGİSİ?

MIPCOM’daki ‘Ufak Tefek Cinayetler’, bir başka havada alıcı aradı. Sektörde (yani bizim sektörde) kendini yenileyebilen, nadir dizilere örnek olarak gösterildi. Eh ‘telenovela’ söylemine alışık yerli diziler arasında farkını ortaya koyan bir dizi ‘Ufak Tefek Cinayetler’.

FİNAL YAPTIRANLARA...

‘Bir Deli Rüzgar’, final yaptı. Ev ahalisi olarak son dönem final yapan diziler arasında izlediğimiz ender örneklerden biri oldu. İzlemeyenlere ve “Reytingi kötü” dedirtenlere pek bir kızdılar.

O sırada bir arkadaşım aradı, eşinin izlediği nadir yerli dizilerden biriymiş. “Ben de onun sayesinde bu akşam izledim. Neresi beğenilmemiş? Sanki ötekiler çok iyi!” dedi. Yazmamı istedi. Dedim, yazdım yine yazacağım. Tartışmasız bu sezonun en iyi işlerinden biriydi.