Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

“Kurtlar Vadisi Pusu” birden siyasallaştı. Vadi’nin “ataerkil” izleyicisini pek memnun etmemişti hatun işleri.  Son bölümde ay yıldızlı bir oturma düzeninde “bizim derin devlet” vasıtası ile mesajlar verilmeye başlandı!

KGB PKK’yı mı destekliyor?
Bu hafif “tarikatımsı” (soluk ışıklar ve locaya benzer oturma düzenlerindeki gizem!) toplantıda yeni dünya düzeni ve Türkiye’nin durumu konuşuldu. “Terör örgütüne Rus gizli servisi hakim” diye yorum yapıldı. Haydaa, enteresan bir iddia. Obama övülüyor. “Neo Con”ları devre dışı bıraktığının altı çizildi. Bölgede Rusya, İran ve AB etkisine karşı bizim de Amerika ile müttefik olmamızın “yararlı” olacağı ima edildi. Dizimiz nerede ne şekilde kiminle ittifak etmemiz konusunda ipuçları veriyordu!
Aslında bu bir yerde, vizyona girecek olan filmin de nasıl denir altlığını hazırlıyordu. İskender ölmedi ve kullanıldığını ancak anladı! Acaba kullanılmak nasıl bir şey? Polat da kullanılmıyor mu? Ya da zaten bu oyunun içinde herkes kullanılıyor. 
Kurtlar’ın yeni macerası “Gladio”. Dava sanırım bu filmden sonra düşebilir! Çünkü, dava içinde yer alan önemli konulara giriliyor. Özal’ın ölümü, 28 Şubat, Cem Ersever’in öldürülmesi vs... Bakalım “Ergenekon” filmde nasıl yer alacak?  

Madde değişse ne olur?
RTÜK Başkanı Zahid Akman ile Bülent Arınç arasında bir monolog var. Çünkü Akman oralı değil, Arınç konuşuyor. Akman için bundan önce RTÜK Kanunu’nun 9. maddesine göre kurul üyeleri “Ticari faaliyet içinde bulunamaz” hükmünün işletilmesi için CHP’li üyeler bastırmış, ama AKP’li üyeler Akman’ın arkasında durmuşlardı. Acaba bu gelinen durum için ne diyorlar?
Arınç, “RTÜK üyelerini Meclis’in seçmesi yerine, bakanlar kuruluna devredilmesi konusunda” CHP’nin önerge vermesini istiyor. Yani, “maddeyi değiştirin” diyor. “Bakanlar kurulunda olsaydı yetki, RTÜK başkanını görevden alırdık” demeye getiriyor.
Bu arada Zahid Akman söz vermiş Arınç’a, “Teke Tek”te kendisi açıkladı, “seçimlere girmeyeceğim” demiş. Görev süresi de temmuzda sona eriyor. Yani bir ay kadar sabredecek! Türkçesi bu. Seneye bugün RTÜK ile ilgili çok başka şeyler konuşulacağı kesin! 

Gülse Birsel yalanladı!
Son günlerin flaş isimlerinden biri Gülse Birsel. Malum “Avrupa Yakası” finale yaklaşıyor. Hemen söylentiler başladı, yeni dizi çekecek, hatta sitcom olacak ve Gülse Birsel, yeni oyuncu arayışına başladı diye bile yazdılar. Kendisiyle konuştum. “Nedense bir gazete yeni dizi yapacağıma dair bir haber yazdı. Herkes de alıntı yapıp duruyor. Yok böyle bir şey. Bir veya iki sezon dizi yapmayı düşünmüyorum. Film çalışmalarım olacak” dedi. Kendisi aynen böyle söyledi. Ben de bunu yazmayı görev bildim.