Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Türkiye Eğitim ve Gençlik Vakfı’nın (TÜGEV) bir dönem adını çok duyduk. Fatih’teydi Eyüp’e taşındı. Açılışa Bilal Erdoğan’ın yanı sıra iş ve siyaset dünyasından isimler katıldı.” CNN Türk’te Nevşin Mengü haberi böyle verdi. Ardından görüntüler geldi. Bittikten sonra Nevşin Mengü noktayı koydu: “Evet, TÜGEV’in önü açık bu aralar. 2014’ten beri bütün kapılar açılıyor. Enteresan. Her neyse biz dolar meselesine dönelim...”

14 YIL ÖNCE ESRA EROL

Esra Erol, 14 yıl önce yerel bir televizyonda ‘Sevgililer Günü’ haberi yapmış. O zamanlar gözlüklü küçük bir kızmış ve sesi daha da inceymiş. Ekibi, kendisine bir Sevgililer Günü sürprizi yapmış, bu görüntüyü bulmuş.
Ev ahalisi, “Estetik olarak da çok değişmiş baksana” dedi. Büyümüş tabii ki. O zaman da ağzı iyi laf yapıyormuş, pek süratli konuşuyormuş. Bilmem operasyon olmuş mu o zamandan bu zamana? Ekranın iyi sunucularından biri o ayrı...

Haberin Devamı

İRANLILAR, TÜRK DİZİLERİNİ İZLİYOR!

TRT 1 Ana Haber’de (geçen cuma) ‘İran’da Türk dizilerine yoğun ilgi’ başlığıyla bir haber vardı. “İran’da Türk televizyonları uydu antenle izleniyor. Aslında İran’da uydu kullanımı yasak, kimse bu yasağı dinlemiyor. Çatılar uydu antenlerden geçilmiyor” diyordu.
TRT muhabiri Bülent Güler’in yüzünde ‘batılı bir gazetecinin’ ülkemize gelip, ‘yasak’ haberi yaptığındaki yüz ifadesi vardı.
Pek hoşuna gidiyor, ülkemizin dizilerinin ‘el altından’ İran’da izlenmesi... Hele “Antenler Türkiye’ye dönmüş durumda” derken...

İranlı Türkçe kursuna gidiyor
Yaaa bak neler oluyormuş. “Bazı İranlılar Türk dizilerini anlayabilmek için Tahran’daki Türkoloji bölümüne gidiyor” diyor muhabirimiz.
İranlılar dizi izlemek için nelere katlanıyor. Kıymetimizi bilelim, kıymetimizi...
Bir Azeri kadına mikrofon uzatılıyor: “Saat 8’den sonra herkes evlere çekiliyor. Çünkü diziler başlıyor.” Bir başka İranlı:
“Türk dizileri İranlılar’a yakın geliyor, kendi sosyal sorunlarını veya durumlarını görüyorlar” diyor. Dizide kadınlarımız özgür bir şekilde hamile kalıyor, şampanyalar içiliyor, erkekler fena halde yakışıklı... Bu ülkenin kıymetini bilin kıymetini, ey yöneticiler. Bir de “İran’a benzeyelim” diyenler var mı hâlâ?

Burak Özçivit’in aynısı
“Bazı İranlı Türkler de kendilerini dizi oyuncularıyla özdeşleştiriyor” dedikten sonra, kameralar İranlı gençte. Tıpkısının aynısı, Burak Özçivit! “Hayalim Türkiye’de oyunculuk yapmak” diyor.

Evlilik programına çağırın
Esra Erol’un ekibine sesleniyorum. Bu genci bulun ve getirin. “Sen önce bir evlilik programına gel, görsünler, tanısınlar bir de gelin buluruz, oyunculuk da yaparsın” filan diye kandırın!