Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Erkan Kolçak Köstendil, “İlk defa zengin bir iş adamını oynuyorum, benim için farklı bir rol. Dik durmam gerekiyor” diye espri yapmış. Malum ‘Bir Deli Sevda’da zengin, şımarık, hırslı ve genç bir adama hayat veriyor. Ne diyelim bu ‘zengin adam’ rolünü oynamayan kalmasın ülkede!

Dizi tekrarı güven mi?

Geçtiğimiz salı akşamı ‘Kara Yazı’nın ve ‘Aşk ve Gurur’un tekrarsız yeni bölümleri yayınlandı. ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ ise tekrar verdi. Reytingi, diğer iki dizinin yeni bölümlerini geçmiş. ‘Tekrar vermek’ bir güven tazeleme hali oluyor.

Haberin Devamı

Tribünler değil, pizzacı kazanıyor

Geçtiğimiz yıl oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş derbisinde pizza satış rekoru kırılmış. O gün ekran başında maç izleyen seyirci için toplam 142 bin 948 pizza satılmış. Lig maçlarının seyirci toplamıyla, onu ekran başında izleyen seyircinin pizza tüketimi karşılaştırılsa ortaya ilginç bir sonuç çıkar. Futbol kaybediyor, pizzacı kazanıyor.

Ödülsüz program var mı?

Üniversitesi bol bir ülkeyiz. 118 üniversite var. Nadide kurumlarımız eğitim kadar, ödül vermek konusunda da meraklı. Ödül almayan oyuncuları ve sunucuları ayıplıyorlar! O derece ödül veriliyor. Özel bir üniversiteden basın bülteni gönderilmiş, bir radyo ödül almış da aklıma geldi.

Zülfikâr’ı ‘kek’lediler

‘Küresel sermaye’nin düşmanı Zülfikâr (Celil Nalçakan) baktık bir kek reklamında. “Ya açtın doyuyorsun, ya da toktun açıyorsun” diyerek küresel sermayenin hizmetinde yüksek fruktoz ve trans yağ halinde bizlere sesleniyor. Bu kadar dizi izleyince vatandaş, ister istemez gerçeklerle hayali karıştırıyor.

Ekranda doping testi!

Haltercimiz Şaziye Erdoğan, Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı. TRT Spor’da ‘Dürüst Oyun’ programında görüntüsü vardı. Lütfü Özel, “Madalyayı değerli buluyorum. Şaziye’nin genç kız, genç kadın gibi sesi çıktı. Senin, (sunucu) benim gibi sesi çıkmadı” dedi. “Ne sporcular dinledik burada, erkek mi konuşuyor kadın mı, belli değil” diye de ekledi.

Halterde doping kartvizitimiz epey dolu. Bu durumda Şaziye dopingli değil, Lütfü Özel durumu anladı!