Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Haftanın ilk günü, ekranda yaşanan dizi savaşları artık bir klasik oldu. Geçtiğimiz pazartesi saat 21.15’te Show TV, Star TV ve Kanal D reklama girdi.
Aynı şekilde 22.30’da ikinci bir kuşak reklama da birlikte girdiler. Sektörde
bu işe, ‘reklam çarpması’ diyorlarmış.
Star TV’de ‘Söz’, Show TV’de ‘Çukur’, Kanal D’de ‘Siyah Beyaz Aşk’ kapışması vardı.
Eğer üç kanalın işi, reyting anlamında değerliyse, birbirine izleyici kaptırmamak adına aynı anda reklama giriliyor. Bir yerde, rakibi ciddiye almanın da karşılığı oluyor.
Bazen, Show TV’yle Star TV’nin aralarında böyle bir rekabete giriştikleri söyleniyor. ATV ve FOX, bu savaşın dışında kalıyor. TRT ise, böyle bir rekabetin içine hiç girmiyor.

Haberin Devamı

BÖYLE DE GİYİNİLMEZ Kİ!

PAZARTESİ SAVAŞLARI

‘Ufak Tefek Cinayetler’de Arzu, Serhan’ın şirketinde işe başladı. Son bölümde, sabah kalkıp işe gittiği kıyafeti misal, Maslak’taki gökdelen holdinglerinde giyebilir mi? İddialı ve göz kamaştıran haliyle, gece davetlerinde giyilebilecek bir seçim. Resmi erkan resepsiyonlarında bile sözü edilmeyecek bir tercih. Senaryo, Mehmet’e, ‘Gül gibi karını bırakıp gittin’ dedirtmek için Arzu’ya bu kıyafeti giydirdi. Ev ahalisi, sormadan edemedi: “Böyle holdinge gidilir mi?”

ACUN PEK İMALI

‘O Ses Türkiye’de, kadife sesli Kazakistan’lı Asset Zakirov kardeşimiz vardı.
John Legend’in ‘All of Me’ şarkısını söyledi.
Bağırmadan, sakin ve duru söyleyebilmek çok önemli. Kardeşimiz, bu durumu bize hissettirdi. Acun, “İsim neydi?” diye sordu. “Asset” cevabı gelince, “Esat mı yani?” dedi. Jüri üyesi Murat Boz, manalı bir şekilde gülüverdi. Doğru, devir değişti.

BİZ BUNU DÖRT YIL ÖNCE YAZDIK

10 Aralık 2013 tarihli yazımda, ‘Haberler reyting listesinden çıkarılsın’ diye yazmışım.
“Bir öneri, haber bültenleri ‘reyting listesi’nde yer almasın. Hatta bu konu bir zamanlar sektörde konuşuldu. Haber bülteni, bir TV dizisi mi, ya da yarışma programı mı? Kendi kategorilerinde olsunlar. Tutucu lafını sevmeyiz ya... Tutuculuğu bırakalım, haber bültenlerini halihazırdaki reyting sıralamasının dışına çıkaralım.”
Yazı böyle... Başbakan dillendirince, “Hadi yapalım” sözleri yükselmeye başladı. O zamanlar bu işe kalkışmanın zamanı değildi. Şimdi olabilir.