Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bazı karakterlerle onları oynayan oyuncuların fena halde örtüştüğü örnekler oluyor. Mazlum Çimen, oğlu Saki Çimen’i evlendirdi. Kendisine, Zuhal Olcay’la olan birlikteliğinin nikah masasında mutlu sona gidip gitmeyeceği sorulmuş. Çimen, “Evlilik, gereksiz bir olay. Güzel giden bir şeyin üzerine yeni bir şey yapmaya gerek yok” demiş.

Mazlum Çimen, ‘Şevkat Yerimdar’da Bozkır’ı canlandırıyor. Kızı Tezene’yi İsmail’e istemeye gelen Şevkat ve mahalleliyle aralarında geçen konuşmalar ortalığı karıştırmaya yetiyor. Bozkır, “Cuma Usta doğru şeyler söylüyor. Evlilik sadece aşkı değil, insanı da öldürüyor.” dedi. Bu sözleri şaşkınlıkla karşılayan Gülperi, “Ne demek şimdi Bozkır? Evliliğimiz seni öldürüyor mu?” diye sordu. Bozkır, “Gülperi ben sana aşıktım. Ne güzel türküler yakıyordum. Evlendik, bir tane türkü yakamadım. Neymiş, evlilik beni öldürmüş” dedi. Sonra Bozkır kapının önüne konuldu, eşyalar da balkondan aşağı atıldı. Gerçek hayatta Mazlum Bey’in bu sözleriyle ilgili, Zuhal Hanım’ın ne dediğini bilmiyoruz. Gerçek hayatın senaryosunda, gidişat sorunsuz gibi görünüyor.

Haberin Devamı

BU ÇOCUK EN İYİSİ

‘Dolunay’daki Alihan Türkdemir,tatlı çocuk, güzel bir yetenek. ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’de 1’inci Mustafa’nın küçüklüğünü oynamıştı. ‘Dolunay’daki sahneleriyle “Başrollerden biriyim” diyor. Bulut, (Alihan Türkdemir) kazada anne ve babasını kaybetti. Kendisi yaralı olarak kurtuldu. Hastane sahnesi vardı. Nazlı ziyaretine gelince ona, “Nazlıbiliyor musun annem ölmüş” dedi ve ağlayarak sarıldı. Gözyaşının olmadığı, gözlerin hemen kırmızı rengi alıp, bir damlasının akmaya başlamadığı bir tane dizimiz yok. Hepsinin amacı, ağlatmak. Bulut’un annesini kaybetmenin ızdırabını bizlere yansıtabilmesi, yüzlerce ağlak sahnenin gelip geçtiği dizi sektörünün, nadir etkileyici sahnelerinden biri oldu. Ev ahalisinin gözleri doldu. ‘Dolunay’ romantik komedi olarak bizlere sunulmuş ve dram olayını da son bölümde, ‘Biz bunu
da yaparız icabında’ mesajıyla ispatlamıştır.

Dizinin, kaza, ölüm, cenaze ve aile ilişkilerindeki detaylar doz ve gerçeklik açısından takdirimizi kazandı. Ev ahalisi, “120 dakikalık dizinin bu standartta gitmesi zor” diyerek kaygılarını da dile getirdi. Karakterlerin hepsi doğru seçim olmuş. Dizinin tek sorunu, zaman.