Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Show TV’nin ‘Darısı Başımıza’ dizisinin bölümünü izlerken ev ahalisi, “Ekranda yazlık romantik dizilerin erkek oyuncuları, kızlardan daha iyi” dedi. Bence daha da fazlası... Dizinin gençleri arasında Ozan (Mehmet Ozan Dolunay) Cem (Özgün Karaman) ve Merter (İbrahim Kendirci) rollerinde falso vermeden oynuyor. Kız tarafına geldiğimizde başrol kızımız Öykü, (Elif Doğan) bizlere romantik yazlık dizi kızımız halini bir türlü aksettiremiyor. Bu projeler, şirin ve sevimli bir genç kız şablonu istiyor ve bunu hissedemiyoruz kendilerinde...

Haberin Devamı

Üç dizide bir iyi var

‘Meleklerin Aşkı’nda Melek (Gülper Özdemir) ve ‘Erkenci Kuş’taki Sanem, (Demet Özdemir) iki romantik genç kız karakterimiz... Şirin, sempatik, güzel ve çocuksu hallerini, ben böyle oynuyorum diye bir zorlamayla bizlere sunuyorlar. Haydi bir nebze Özdemir bir tık ötede... Star TV, diziden memnun hatta, yeni sezonda da devam edeceğini söylüyor. Bir hayran kitlesi mevcut Demet kızımızın. Bir tek FOX’un ‘4N1K İlk Aşk’ dizisindeki Gözde Mutluer (Yaprak) bizlere bu havayı verebiliyor. Şimdilik, yaz dönemi romantik dizilerin içinde ev ahalisinin beğendiği isim sadece Mutluer.

ROMANTİK DİZİLERİN KIZLARI

Tecrübeli oyuncular izleniyor

Romantik komedilerin bir başka ortak özelliği, sahne, tecrübeli oyunculara geldiğinde onların hikayeleri izleniyor. ‘Darısı Başımıza’da da bu fark edildi. Ev ahalisi, Ünal (Ulvi Alacakaptan), Resmiye (Dilek Çelebi), Ferrin (Sevinç Erbulak), Canan (Nergis Kumbasar) ve Zerrin’in (Devrim Yakut) birlikte ya da ayrı ayrı sahneleri geldiğinde, ilgi gösterdiklerini söyledi. “Onların birlikte oynadıkları bölümler güzel” diyorlar. Bu tesadüf değil. Şablon şöyle kuruluyor; başrol genç kız ve oğlan seçiliyor, etrafına da onları köpürtecek tecrübeli oyunculardan bir demet serpiştiriliyor.

Orta yaş komedisi olmuyor

Neden yazlık orta yaş komedisi olmuyor mesela? 30 yaş ve üzeri oyuncu kadrolarından oluşan bir ekiple, onların hikayesini anlatan bir yazlık dizi çekilmiyor? Orta yaş üstü bir romantik komedi hikayesi tutmaz mı? Güzellik yarışmasından çıkıp, şöhret olmak isteyen kızlarımızın tekelinde mi bu yapımlar?

Haberin Devamı

ROMANTİK DİZİLERİN KIZLARI