Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

SİYASETÇİLER ÇOK TARTIŞIRDI
“Ekranda belediye başkanları tartışacak” diye heyecanlandık. Uzun zaman oldu ‘siyasileri’ tartışırken, görmedik. Şöyle bir baktım geçmişe... Hele bir 90’lı yıllar var; sürekli ekranda siyasiler... Ne de olsa koalisyon dönemleri!
İlk önemli tartışma
1985’te Mehmet Barlas’ın (O zamanlar Milliyet’teydi) meşhur Özalp-Calp-Sunalp tartışması... Askeri dönemden demokrasiye döndüğümüz zamanlar. ‘Beş yıldır unuttuğumuz siyasi tartışma’ diye yazmış o zamanlar. 1986 yılında Can Okanar, siyasi liderlerin özel hayatlarının yer aldığı bir program hazırlamış. Bu konular artık olmuyor. Mehmet Yazar, Hüsamettin Cindoruk, Erdal İnönü ve Turgut Özal’ın özel hayatları anlatılmış mesela.
1991 yılında Bozkurt Kuruç, ‘Eski hükümet
ne bıraktı, yeni hükümetten beklenti’ başlıklı bir açık oturum yönetmiş TRT’de... Süleyman Demirel (DYP), Erdal İnönü (SHP), Mesut Yılmaz (ANAP), Necmettin Erbakan (RP) ve Bülent Ecevit (DSP) katılmışlar.
Uğur Dündar, TRT’de...
Binali Yıldırım’ın önerisi ve Ekrem İmamoğlu’nun da onayıyla, adı ilk geçen Uğur Dündar olmuştu. Kabul etmedi. 1992 yılında TRT 1’de siyasi parti liderlerini ağırlamış mesela. ‘Siyasi parti liderleri enflasyonu konuşuyor’ başlıklı tartışma programına, Demirel başbakan, İnönü başbakan yardımcısı, Yılmaz (ANAP), Erbakan (RP), Ecevit (DSP), Alparslan Türkeş (MHP) katılmışlar. 1993’te bu kez Reha Muhtar sazı eline almış. Demirel, Tansu Çiller, Ecevit, İnönü, Yılmaz, Türkeş ve Deniz Baykal konuk olmuş. 1995’te Show TV’de seçim öncesi Yılmaz, Çiller, Baykal ve Ecevit bir araya gelmişler. Erbakan’ın ‘yıpranmamak’ için
katılmadığı yazılmış o yıllar.
Beklenen an geldi
‘Beklenen an geldi’... Haber böyle
verilmiş tarih 25 Ekim 2002... Uğur Dündar,
Kanal D’de Recep Tayyip Erdoğan ile
Deniz Baykal’ı karşı karşıya getirmeyi
başarmış. Sonra böylesi bir daha olmadı.
Başkanlar her yerde...
1994 yılı en renkli İstanbul belediye başkan seçimi oldu. Birçok defa fazla bir araya geldiler. ‘Telemarkaj’ 1994 yılında Kanal D’nin bir futbol programı. Orada Recep Tayyip Erdoğan, Zülfü Livaneli ve Bedrettin Dalan, bir araya gelmişler, Toğay Bayatlı’nın sorularını yanıtlamışlar. Kadir Çelik’in meşhur ‘Objektif’ programında boy göstermişler bir ay sonra. Altan Öymen, Mehmet Barlas, Fehmi Koru ve Ardan Zentürk’ün sorularını yanıtlamışlar.