Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Selma Ergeç’ten bahsediyorum. Bunları ‘tavan yapan’ sahnesinden sonra söylüyorum. Pargalı’nın ölümünden sonra bizde ‘imtihan’ olarak görülen ağlama ve kendini yerden yere atma sahneleri... Ardından o da yetmedi, son bölümde kendini balkondan aşağı salacak ruh haline geldiği sahnelerdeki oyunculuğu!
Neden geçti bu imtihandan? Nasıl böyle bir acı yaşanıyorsa onu yansıtabildiği için. ‘Ağlak’ olmakla ‘ağlamasını becerme’ arasındaki farkı bildiği için! Selma Ergeç için ‘Muhteşem Yüzyıl’ bir dönüm noktası oldu. Asıl oyunculuk serüveni ondan sonra başlayacak. Ve benim hissettiğim; dizi ve film sektörü gerçekten çok iyi bir oyuncu kazandı diyebilirim. Çünkü bu diziye katılan birçok ismin aslında, bir adım öteye gidemedikleri ve sadece isimleri olduğu için oynadıklarını gördüm. Selma Ergeç, işte bu farkı ortaya koymasını bildi.

Haberin Devamı

GECENİN İLERLEYEN SAATİNDE GÜLMEK
‘1 Erkek 1 Kadın’ dizisi için ‘evlendikten sonra’ ve ‘evlendikten önce’ ayrımı yapanlar var. İlk kanalı Türkmax’te daha özgür oldukları yolunda görüşler var. Star’a gelince yani gözönünde olunca, zapt-ı rapt altına alındıkları, genel bir kanı. Ne kadar “Biz aslında evlenecektik” deselerde ben bunun kanala yapılan bir ‘RTÜK ziyareti’ sırasında konuşulduğunu duymuştum! Son zamanlarda sık izler olmaya başladım. Kendi içinde yeniden bir ‘eski haline dönme’ girişimi hissediyorum. Göz önünde değiller yani. Yavaş yavaş ‘eski esprilere’ dönüş var gibi. Sadece bir konu var, fazla ‘karakter’ bulaştırmamakta yarar var. Sos olarak kullanıyorlardı; şimdi oyuncu olarak görmeye başladığımız yeni tipler belirmeye başladı. Kendi hallerinde, gaipten seslerin eşliğinde daha keyifli oluyorlar.

GENÇLER, YiĞiT ABiNiZ UYARIYOR!

‘Sansürsüz’ programı öncesi Yiğit Bulut bir uyarıda bulundu. AKP’nin ‘Mahalleye Gel’ projesi kapsamında gençlerle bir araya geldiğini söyledi. Ve bu projeyi şöyle övdü: “Cuma ve cumartesi akşamları çocukların ve gençlerin, oraya buraya, İstanbul’un birçok kötülük gelebilecek yerlerine dağılması yerine gençler, bir araya geliyorl. (...) Kötü alışkanlıklar edinebilecekleri yerlere gitmelerine engel olunarak, gençlerin bilgi düzeylerinin yukarı çekilmesine çalışılıyor.” Ona göre!