Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Arka Sokaklar’ın sezon finalinde Suat’ın trafik kazası ve sonrasında yaşanan trajik sahneler ekrana geldi. Suat, önümüzdeki sezon oynamayacak. Dizi, 2006 yılında başladı. Suat, tam 11 yıl, 447 bölüm izleyicinin sevdiği bir isim oldu. “Hüsnüü” diye seslenişi hâlâ kulaklarımızda.Teyzesi Nazike, kızı Zehra, oğulları Tekin
ve Metin’le ekranın en keyifli ve eğlenceli ailesi oldular.

‘Arka Sokaklar’ın her daim en izlenesi sahnelerindendi. Bana göre ekranın en komik kadını, Figen Evren. Neredeyse oyunculuk yaşamını bu diziye verdi. Onu, ‘Bir Demet Tiyatro’da Elmas karakteriyle tanıdık.

Haberin Devamı

Ferhan Şensoy yönetimindeki Ortaoyuncular’ında ‘Parasız Yaşamak Pahalı’, ‘Seyircili Seyir Defteri’yle sahne tozunu yuttu.

Oyuncu, ufak bir dizi gezmesi sonrasında kendini ‘Arka Sokaklar’da Suat rolünde
buldu. Peki, şimdi ne yapacak?

Uzun süre ekranda olmayacak

Merak ettim, sordum. Evren, uzun süredir Asos’ta yaşıyor. Zaten son zamanlarda dizi setine oradan geliyormuş.

Duyduğuma göre, “Artık ilelebet ara vermek istiyorum” diyormuş. Böyle olmasa bile, uzun bir süre bu sektörden uzak duracağı bir gerçek. Suat, hiçbir zaman unutulmayacak. Biz, kendisini yeni filmlerde ve dizilerde görmek istiyoruz.

‘DELİ GÖNÜL’DE İÇİMİZİ YAKAN GERÇEK

FOX’ta yayınlanan ‘Deli Gönül’de, Mehmet’le Fatmanur’un düğünleri bir patlama sesiyle dağıldı. Sonra kargaşa ve can pazarı yaşandı. Hastanede acilin önü ekrana geldi. Ambulansların biri geliyor, diğeri gidiyor. Sonra kamera, koridordaki televizyonun önünden geçiyor. “Hatay’da düğüne bomba. Ölü ve yaralı sayısı belli değil” alt yazısı üzerine, yerle bir olmuş düğün bahçesi izleyiciyle buluşuyor. Daha yeni iki polisimiz şehit oldu. Reyhanlı patlaması unutulur mu? Hatay, bombalı saldırı ve tuzak haberlerinin şehri oldu.

Antakya’ya konsere gitmiştik.

Huzurlu bir şehirdi. Hani kültürlerin iç içe geçtiği, yemeklerin konuşulduğu
bir yerdi. Artık senaryoların hikayesinde, bombanın reva olduğu bir yer. İzlerken bunları hissettim. “Hatay’da başlasın hikaye” demişler. Peki nasıl bir heyecan verelim? Suriye’den bu taraflara bombalar geliyor. Bölgenin gerçeği diyorlar buna. Mehmet’le Fatmanur’un hayatlarına da girsin ve patlasın. Öyle de oluyor. Bilmem ne zaman, nasıl düzelir? Emperyalizm diyerek, işin kolay yolunu bulmuşuz. Günahlar bizden gitsin de nereye giderse gitsin. O güzelim Hatay’ı bu hale biz getirdik. Şimdi Hatay’ı
senaryolarımızda tepe tepe kullanalım.