Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

FOX’un ‘Şifreler’ programı milletin ilgisini çeken konuları tartışıyor; tarikatlar, evrenin sırları, hayatın bilinmeyenleri. Ömer Çelakıl moderatörlüğünde bu hafta Hindu tarikatları tartışılacak. Bu tarikatlar nasıl faaliyet gösteriyor, taraftar kazanmak için neler vaat ediyor, dünyada 65 milyon müridi bulunan Sai Baba, gerçekten ağzından altın yumurta çıkartıyor mu, tarikat müritleri ne kadar bağış topluyor, toplanan bağışlar nereye gidiyor?
Program, “Dur ya, n’oluyor” denilecek sorulara gece boyu yanıt arayacak. Kimler yok ki? Hara Krishna tarikatının ülkemizdeki temsilcisi Balarama, Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ve Kerim Kul... Bakalım Zekeriya Beyaz ile Balarama arasında nasıl bir muhabbet olacak? (23.00)

NESİN’İN MATEMATİK KÖYÜ
Ali Nesin şu sıralar pek revaçta. Bu da güzel. Bir matematik köyü projesi var. TRT Haber, her hafta ses getiren ve gündem yaratan tartışma programlarını ekrana getirmeye devam ediyor. Nuriye Akman, ‘Akılda Kalan’da, Ali Nesin’i ağırlıyor. Benim tandığım bir genç de bu köye gitti. Çok memnun kalmış. “Dersler biraz ağırdı” diyor. Ama ders dışında da olaylar var. Her şeyi paylaşıyorlar. Bulaşıklar, temizlik ve arkadaşlık. Bir TV programında izlemiştim. Aziz Nesin yani babasıyla ilgili konuşurken, “Çok çalışırdı” demişti. Hatta eve gelen konukların bir an önce gitmesi için onların konuşmalarını dinler, fazla lafa girmezmiş. Yeter ki gitsinler! Ali Nesin de anladığım kadarıyla öyle. Nuriye Akman çok iyi soru soran ve olabildiğince konuğunu bizlere ‘aynanın arkasındaki’ hali ile tanıtmaya uğraşan bir gazeteci. Bu söyleşi keyifli olur. (TRT Haber / 20.10)

GÖZÜME TAKILANLAR

GERÇEKLERİ GÖREN KANAL
Cine5 bahtsız bir kanaldır. Nereden nerelere geldi. Şimdi kendine güzel bir müşteri arıyor. Bunu yaparken de sağı solu allayıp pulluyor TMSF. Kanalın nereden nereye geldiğini bir basın bülteniyle anlatmışlar. “Ocak ayında tüm kişiler prime time’da 0.7 olan izlenme payı, temmuz ayında 1.3’e yükselen kanalda, ilk 100’e giren programlarla da dikkat çekiyor” cümlesi bence gerçekleri görüp neyip ne olduğunu anlamanın güzel bir örneği.

SEZEN’İN ŞARKISI DİZİ OLDU
FOX’ta ağustosta ‘Keskin Bıçak’ adlı bir dizi başlıyor. Most Production’ın imzasını taşıyan dizinin yönetmen koltuğunda ‘Sıla’, ‘Aşk Yakar’, ‘Kapalıçarşı’ gibi yapımlarla tanınan Yasin Uslu oturuyor. Tutkulu bir aşk öyküsü ve maceranın iç içe işlendiği dizide başrolleri İbrahim Çelikkol, Pamir Pekin, Hande Demirdoğan, Perihan Ünlücan paylaşıyor. Keremcem de konuk oyuncu... Bakalım bu şarkı, diziyi ne kadar götürecek ?

ANKARA - İSTANBUL GERİLİM HATTI
Yazdım, bir daha yazıyorum. Daha da yazacağım, biliyorum. Tartışma programlarının ayrı şehirlerdeki konuklar ve canlı telefon bağlantılarından ne zaman kurtulacağını çok merak ediyorum. Haber kanallarımız akşam saatlerini tartışmalara ayırıyor. Biz de elimizde çekirdek çit çit izliyoruz. Şimdi ana stüdyoda bulunanlar şanslı. Ankara’daki daha soruyu anlamaya çalışırken İstanbul kanadı başlıyor konuşmaya. Trafik polisi durumundaki sunucumuz “Bi dakka efendim, sayın ... soruyu anlamadı” diyor. Bu bir değil, iki değil. Saatlerce aynı durum yaşanıyor. Bir de İstanbul’daki konuşuyor Ankara’daki çatlıyor. Sıra bir türlü ona gelmiyor. “Sayın ... bir reklam arası veriyorum, hemen size döneceğim” diye ayrı bir çatlama durumu daha çıkıyor mesela. Yani bu Ankara - İstanbul hattı tartışmalardan bıktım. Çekirdek çitlemeye devam.

STAR, ERBİL’LE NEFES ALDI
Valla ‘Çarkıfelek’ imdada yetişti. Haberler bitiyor, ardından ‘Çarkıfelek’ ve Mehmet Ali Erbil’in performansıyla geceyi kurtarıyor. Şovmenlik böyle bir şey. Hâlâ Mehmet Ali Erbil gibi şovmen çıkmadı. Başkalarını deniyorlar yine dönüp dolaşıp ‘Memet Ali Bey’ ekrana geliyor. Yalan mı?