Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiler. Tarihe tanıklık ediyoruz da farkında değiliz. 10 küsur ya da daha fazla zaman sonra mesela yine ‘Tarihin Arka Odası’ programı devem ediyor olursa, bunlar konuşulacak. ‘Efendimmm bilir misiniz bir Ergenekon soruşturması vardı. Bir savcı hatta bir savcıyı gözaltına almıştı” diye... Notlar notlar...

Haber başlıkları
TVnet ‘HSYK’den Darbe’, CNN Türk ‘Yargıda deprem’, SKY Türk ‘HSYK’den Deprem Gibi Müdahele’, Habertürk ‘HSYK’nın Erzurum kararı, Samanyolu Haber ‘Yargıya müdahale mi?’ Kendine göre yorumlar. Bazıları ‘objektif’, bazıları ‘taraflı da objektif’ başlıklar. Ya, biliyoruz, izlerken hissediyorsun.

Haberin Devamı

Bir resmi geçit
Bugün TV’de Adem Yavuz Aslan’ın söyledikleri ile CNN Türk’te Doğan Akın’ın Rıdvan Akar’a anlattıklarını yan yana getirdiğimde, bir resmi geçit görüyorum. Yavuz “İsmail Ağa Cemaati değil olay, daha önce” diyor. Kutuplar var sorusu üzerine “Bunu çıkarmak mümkün” diyor. Doğan Akın’ı dinliyorum. Cemaat mensubu soruyormuş “Bu başsavcı kim?” diye. Sonra bir medya patronu ile konuşmalar da varmış bu konuda. Marmara Üniversitesi’nden öğretim üyesi Mustafa Şentop “Müsteşar yoksa karar da olmaz” diyor. Sonra YARSAV Başkanı “Adalet bakanı istifa etmelidir” dedi. Şamil Tayyar da 24’te yerini almıştı. Resmi geçit işte...

Takas nedir?
‘Takas’ Geveze’nin yeni yarışması. Artık ekonomide takas modeli var. Buradan hareketle yola çıkmışlar anlaşılan. Yarışmaya katılmak isteyenlere sorular var. “Hangi kişisel eşyalarınızı takasa sokmak istersiniz?” ve “Hangi özel eşyalarınızı takasa sokmak istersiniz” soruları ilgimi çekti. Bir de “Daha önce televizyona çıktınız mı?” sorusu, yani “Kaşar mısınız?” demek istiyorlar! Bu da bir meslek oldu gerçekten. Bu en çok izlenen zaman diliminin programı değil. Gündüz kuşağında işte ikinci el araba muhabbeti olabilir.

REHBERİM
‘BANA BUNLARLA GEL’ YENİDEN
Star’ın yeni programlarından biri, kaçıranlar için ilk bölüm yeniden ekrana geliyor. Şunu diyeyim. Bir kere ben, bu ve benzeri programların artmasından yanayım. Gülmeyi özledik. Ve ısrar edilirse daha yaratıcı, hem nalına hem mıhına programlar çıkar. Günay Karacaoğlu, Peker Açıkalın ve Vural Çelik. Eh yani ‘Avrupa Yakası’ mağdurları mı diyeyim? Vural Çelik yine şarkı söylüyor ve bu da pek bir tutuyor. Skeçler ehhh yani. MİNT yapım “Ben komediyi tuttururum” diyor. Dedim ya direnmek lazım. (STAR / 20.00)

BİLDİĞİNİZ GİBİ DEĞİL
Ali Saydam ile Özlem Gürses de çaktırmadan aslında bir televizyon ikilisi oldu. Bu akşam konukları Tuluyhan Tekelioğlu ve Pelin Batu. Pelin Hanım tarih araştırmaları ve incelemeleri hakkında bilgiler verecek. Tekelioğlu da ‘40 Yaşında 40 Kadın’ projesini anltacak. (SKY Türk / 20.15)

BERLİN PANTERİ
Bir kedi çevikliğinde yaptığı kurtarışlar ve oynadığı maçlarda birçok kez takımını mağlubiyetten kurtaran, başarılarıyla ismini dünya ve Türk spor tarihine ‘Berlin Panteri’ olarak yazdırmış bir dönemin efsanevi kalecisi... Turgay Şeren bu akşam Cengiz Özkarabekir’in hazırladığı ‘Tek Başına’da kendi portresi üzerinden 1950, 1960 ve 1970’lerin Galatasaray’ını ve Metin Oktay’ı anlatıyor. Cengiz Özkarabekir bir markadır. Onun bakışı nasıl denir, izlenesi bir bakış. Turgay Şeren’i aslında onun bakışında izlemiş olacağız. (HABERTÜRK / 19.15)